1. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Savjeti i njega

Savjeti za prehranu bebe na putovanju

Savjeti za prehranu bebe na putovanju Bebe.hr portal

Prehrana bebe na putovanju ne mora biti komplicirana. Iako ste kod kuće možda rutinu hranjenja doveli do savršenstva jer sve već imate organizirano i uhodano i putovanje to mijenja. Svejedno donosimo savjete koji vam mogu pomoći da hranjenja i na putovanju ide glatko.

Odlazak na izlet s bebom može pretvoriti bilo koji dječji obrok u zbrkan, težak zadatak.

Evo nekoliko načina za lakše hranjenje bebe na putovanju:

 

Držite se rutine hranjenja

Često se teško držati rasporeda kada putujete s djetetom, ali cilj je hraniti ga u isto vrijeme kao kod kuće.

 width=

Jednostavna hrana

Kako bi izbjegli kompliciranje nošenja i kasnije čišćenja hrpe plastičnih posuda, ponesite dječju hranu koja je zapakirana u svom prirodnom stanju. Kao što su banana i avokado. Hranjivi su, i možete ih zgnječiti i poslužiti izravno iz kore. Samo spakirajte žlicu (ili uzmite neku plastičnu na benzinskoj postaji ili u zračnoj luci).

POVEZANO: Najbolja hrana za bebe i malu djecu! | Bebe.hr

Izbjegavajte staklo

Jednostavna i domaća hrana za bebe može malo olakšati putovanje s djetetom jer ne morate brinuti o staklenkama dodatne težine. Ili još gore, hoće li se razbiti u torbi.

Ako nosite domaće kašice dječje hrane  možete ih zamrznuti u posudu za kocke leda. Pa ih zatim stavite nekoliko zamrznutih kocki u čvrstu plastičnu posudu. Nekoliko sati kasnije dječja hrana će se odmrznuti i biti spremna za jesti. A vi ste sebi olakšali!

 

Vježbajte posluživanje na sobnoj temperaturi

Ako nećete imati pristup mikrovalnoj pećnici a vaše dijete je naviklo jesti toplu hranu, prije putovanja započnite promjenu rutine. To znači da pomalo počnete uključivati obroke sobne temperature. na taj način beba se navikava na tu temperaturu pa neće odbiti neočekivano hladnu hranu na dan putovanja.

Osjetilo okusa bebe

 

Pravila sigurnosti

Ako putujete avionom, provjerite pravila za prolazak kroz sigurnosne provjere u zračnoj luci dok nosite dječju hranu. Dječja hrana i mliječna formula, majčino mlijeko i sok uglavnom su izuzeti od pravila. S obzirom da putne sigurnosti u avionu navode da tekućine i gelovi uneseni na avion moraju biti manji od 100 ml.

Dobra je ideja spakirati dječju hranu koju nosite na lako dostupno mjesto jer službenici još uvijek mogu tražiti da je pregledaju.

 

Priprema

Za svaki slučaj spakirajte dodatne maramice i ručnike. Neravne ceste, naglo zaustavljanje auta ili turbulencija u avionu mogu dovesti do neočekivanih izlijevanja hrane za bebu.

Dobro nahranjena beba isto je što i sretna beba i što manje plača i problema tijekom putovanja, bolje za sve!

POVEZANO: O čemu treba razmišljati kada koristite sprej protiv insekata za djecu