Djeca

Školski praznici 2023. godina

Školski praznici 2023

Školski praznici 2023 službeno su objavljeni u jesen 2022. godine što i sami već znate ali čisto kao podsjetnik donosimo pregled da možete već sada početi planirati svoje ljeto. Školski praznici su divno vrijeme za sve. Djeca su sretna i opuštena, a roditelji se nadaju da će uspjeti uskladiti svoj raspored s djetetovim. Bez obzira na to kako provodite svoje vrijeme, vrijeme praznika je vrijeme za stvaranje lijepih uspomena koje će trajati cijeli život.

Trenutno završavamo proljetne praznike a ljetni nam dolaze uskoro. Tako dugo očekivani i najduži po trajanju svima su obično najdraži. Djeca jedva čekaju da se upuste u avanture, kupaju u moru ili bazenima. Dok roditelji razmišljaju o tome kako da nađu vremena za rad, uz zabavu i nadzor nad djecom. No, bez obzira na sve to, ljetni praznici su vrijeme za opuštanje, izvlačenje roštilja, izlete u prirodu i druženje s prijateljima.

POVEZANO: Savjeti kako izaći iz kuće na vrijeme kada imate djecu

Školski praznici 2023 godina:

Zimski praznici:

 • početak: 23. prosinca 2022. (petak)
 • kraj: 8. siječnja 2023. (nedjelja)

Proljetni praznici:

 • početak: 14. travnja 2023. (petak)
 • kraj: 17. travnja 2023. (ponedjeljak)

Ljetni praznici:

 • početak: 15. lipnja 2023. (četvrtak)
 • kraj: 31. kolovoza 2023. (četvrtak)

Napomena: Navedeni datumi su podložni promjenama, pa je preporučljivo pratiti službene obavijesti ministarstva obrazovanja : https://mzo.gov.hr/

Na ovoj stranici možete pronaći sve informacije i obavijesti vezane za obrazovni sustav u Hrvatskoj, kao i pristup važnim dokumentima i publikacijama. Također, na stranici se nalaze kontakti i adrese institucija vezanih uz obrazovanje u Hrvatskoj, kao i informacije o raznim projektima i inicijativama koje provodi Ministarstvo.

Odlazak na put s djecom

Putovanje s djecom po ljeti može biti prekrasno iskustvo koje će obitelj pamtiti cijeli život, ali i prilično izazovno, pogotovo ako niste dobro pripremljeni.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaše putovanje bude uspješno:

 1. Planirajte unaprijed: Prije putovanja, istražite odredište i napravite plan aktivnosti koje bi vas mogle zanimati. Ovo će vam pomoći da izbjegnete traženje aktivnosti na licu mjesta i da se izbjegnu mogući problemi.
 2. Pripremite se za put: Pripremite sve potrebne stvari za putovanje, kao što su hrana, piće, igračke, knjige i sl. Ovo će vam pomoći da se izbjegne dosada i da se djeca zaposle tijekom puta.
 3. Budite fleksibilni: Djeca mogu biti nepredvidiva, pa se ne bojte promijeniti plan ako se stvari ne odvijaju onako kako ste očekivali. Dopustite djeci da izraze svoje mišljenje i pomognu u planiranju aktivnosti.
 4. Pripremite se za nepredviđene situacije: Nosite sa sobom neke osnovne stvari poput lijekova, prve pomoći i sl. Također, provjerite vrijeme prije nego krenete na aktivnosti na otvorenom i uvijek nosite sa sobom dovoljno vode.
 5. Uživajte u vremenu s djecom: Putovanje s djecom može biti izazovno, ali i prekrasno iskustvo. Uživajte u svakom trenutku i uspomenama koje ćete stvoriti s djecom.
 6. Neka djeca budu uključena u pripreme: Uključite djecu u pripreme za putovanje, pustite ih da odlučuju o aktivnostima koje će raditi i što će ponijeti sa sobom. Tako će se osjećati kao da su dio tima i da imaju svoje mjesto u putovanju.

Putovanje s djecom može biti divno iskustvo koje će obitelj pamtiti zauvijek. Slijedeći ove savjete, vaše putovanje će biti zabavno i nezaboravno iskustvo za sve.

POVEZANO: Savjeti kako se pakirati za putovanje kada imate djecu