Bebe Djeca Savjeti i njega

Prirodna juha od bundeve (brza priprema)

juha od bundeve

Ovo je ukusna, jednostavna juha od bundeve koju donosimo napravljena od svježe bundeve koja se vrlo brzo priprema. Gusta, kremasta i punog okusa, ovo je recept za juhu od bundeve koju ćete napraviti sada i nećete ju prestati raditi! Ne zaboravite vrućim maslacem premazati hrskavi kruh za umakanje! 

Dodatni razlog zašto ćete ju voljeti: juha od bundeve super je zdrava sa samo 189 kalorija po porciji!

Osim što je ukusna, zdrava i niskokalorična ova juha jedno je od onih jela koje se brzo priprema. Prirodni okus bundeve dovoljno je dobar da vam treba vrlo malo da napravite prekrasnu, kremastu juhu punog okusa. I dok vam dodatni sastojci ne trebaju ipak ima tajna boljeg okusa, a to su luk i češnjak!

Sadržaj

Za pripremu ove odlične brze i jednostavne juhe od bundeve trebat će vam:

  • Bundeva – oguljena i nasjeckana na velike komade. 
  • Luk i češnjak – tajni sastojci koji daju dodatnu pikantnost okusu juhe!!
  • Temeljac/juha i voda – za ukusniju juhu!
  • Na kraju promiješati mlijeko, vrhnje ili pola-pola . Čini li to juhu boljom? Da, utoliko što juhi daje bogatstvo. Je li potrebno? Apsolutno ne. Za gušću juhu NE treba vam vrhnje. Sva debljina dolazi od same bundeve.  Ako nemate vrhnje, ali želite dodatno bogatstvo u svojoj juhi,  dodajte samo malo maslaca!

Dodatni savjeti:

  • Potrebno je oguliti kožicu – ako se pitate treba li ići i kožica bundeve ili ne. S obzirom da je pretvrda i da se ne može se pravilno zgnječiti mora se oguliti.
  • Koristite bilo koju vrstu bundeve za jelo koju želite ILI  butternut squash (butternut tikva). Uobičajeni idealni tipovi uključuju Jap/Kent, Jarradale, Queensland Blue ili Butternut Pumpkin/Butternut squash.
  • Ako vam je juha pregusta, samo je olabavite malo vode prilikom podgrijavanja.
  • Ako je prerijetka (malo vjerojatno, ali može se dogoditi!), onda samo kratko prokuhajte na štednjaku da se reducira – tako će se zgusnuti.
  • Jedan od najčešćih načina pripreme butternut tikve je pečena, priprema se uklanjanjem kožice, peteljke i sjemenki, koje se obično ne jedu niti kuhaju. Međutim, sjemenke su jestive, sirove ili pečene, a jestiva je i kožica koja omekša kada se peče.

POVEZANO: Prehrana novopečenih roditelja nakon četvrtog tromjesečja

Juha od bundeve: Uputa

  • U lonac stavite oguljenu bundevu, narezan luk, češnjak, juhu/temelj i vodu.
  • Brzo kuhajte 15 minuta dok bundeva ne omekša.
  • Upotrijebite štapni mikser ili ga prebacite u blender da postane glatka smjesa.
  • Posolite i popaprite po ukusu, a zatim dodajte ili mlijeko ILI vrhnje – kako god želite.

Juhu od bundeve poslužite i ukrasite sa par sjemenki na vrhu.

Možete ju čuvati u hladnjaku do 5 dana ili je zamrznuti 3 mjeseca. Ukoliko ste je zamrznuli, kada ju koristite odmrznite ju pa onda ponovno zagrijte.

POVEZANO: 5 namirnica za borbu protiv prehlade i gripe kod djece