1. godina 2. godina 3. godina Bebe Djeca

Zimovanje s djetetom. Kako olakšati put do odredišta?

Zimovanje s djetetom. Kako olakšati put do odredišta? Bebe.hr portal

Zimovanje s djetetom, kao i svaki drugi boravak izvan vlastitog doma, može biti veoma izazovan pothvat za sve roditelje. Ipak, neka vas to ne obeshrabri jer će vaše dijete jednog dana itekako cijeniti to što ste su njegovom djetinjstvu trudili voditi ga na različita putovanja. I proširivati mu vidike od ranog uzrasta.

Naravno, obiteljsko putovanje zahtijevat će pakiranje stvari koje su djeci potrebne. Što ćete spakirati ovisi o dobi vaše djece i odredištu. Pripremite djecu za putovanje razgovarajući s njima o stvarima koje će ih tamo dočekati. Putovanje u zimsko doba moglo bi biti osobito zanimljivo svim mališanima, posebno ako odlazite na mjesto u kojem se očekuje snijeg. Tada, naravno, treba spakirati odgovarajuću odjeću i obuću koja će djeci osigurati toplinu.

Za vrijeme putovanja zabavite djecu

Zimovanje s djetetom

Prije samog dolaska na odredište predstoji vam putovanje. Duga putovanja mogu biti izazov za djecu. Obiteljsko putovanje djeci je zabavnije, a vama lakše ako se vaša djeca zabavljaju.

Bebe i mala djeca trebat će drugačiju vrstu zabave od starije djece pa sa sobom ponesite knjige primjerene njihovoj dobi (može i audio knjige) i igračke (sigurne, lagane, lako se pohranjuju i lako čiste). Držite ih u torbi i dajte ih djetetu dok putujete.

Stariju djecu možete zabaviti igranjem igara za koje nije potrebno ništa više od mašte. Ponesite tablet sa snimljenim filmovima ili igricama. Ili na mobitel skinite glazbu koja se djetetu sviđa (glazba smiruje djecu kao i odrasle pa se ne bismo začudili da će uz pravu glazbenu listu vaše dijete biti mirno cijelim putem).

Kako će zimovanje s djetetom izgledati ovisit će o njegovom uzrastu i karakteru

Stavite kapute, kape i rukavice i krenite u avanturu!

Odvedite svoje dijete da se igra u snijegu – grudanje, sanjkanje i skijanje je izuzetno zanimljivo. Ako se dogodi da osim snijega padne i kiša, obucite gumene čizme i kabanice. Potražite velike lokve u koje možete skočiti. Kišobran također može biti zabavno ponijeti sa sobom. Vaše bi se dijete moglo zabaviti otvarajući ga i zatvarajući. Da, i takve stvari i mogu biti zanimljive. Od ostalih aktivnosti vani pokušajte i skupljati lišće, štapiće, i kamenje koje ćete koristiti za sortiranje, bojanje ili gradnju. Za vjetrovitog dana možete pokušati puštati zmajeve.

POVEZANO: Osobine djece narcisoidnih roditelja