Kutak za tate

5 istinitih i nadahnjujućih izreka za očeve

izreka za očeve

Postoji nekoliko predivnih izreka za očeve koje ćemo danas podijeliti s vama i koje će Vam uljepšat dan. I nadamo se nadahnuti vas da se još više povežete sa svojom djecom. Uloga oca u životu svakog djeteta iznimno je važna, možda i mnogo važnija nego to katkada mislimo. Sigurnost koju djeci pruža očeva blizina nezamjenjiva je. Ipak, moramo si dati oduška i tu i tamo se našaliti. Pa, krenimo! POVEZANO: Načini na koji se tate mogu povezati sa svojom bebom

5 inspirativnih izreka za očeve

Kad si mlad, misliš da ti je tata Superman. Onda odrasteš i shvatiš da je on samo običan čovjek koji nosi plašt.” — Dave Attell. Djeca često misle da su njihovi roditelji nadljudi. Djeca obično tek kad odrastu (možda s vlastitom djecom) shvate koliko su očevi “obični”. Ovaj drski citat sigurno će izmamiti osmijeh oca s malom djecom.

Jedna od najljepših izreka svakako je ona Johann Friedricha Von Schillera: „Nisu krv i meso ono što nas čini očevima i sinovima, nego srce.“ Posvojena djeca, pastorci kao i rođeni pomoću potpomognute oplodnje mogu smatrati ovaj citat posebno prikladnim. Ljubav je ona koja nekoga čini našom obitelji.

U tinejdžerskim godinama mislimo da naši očevi nemaju pojma ni o čemu. Kako starimo stvari se mijenjaju. „Što sam stariji, čini se da je moj otac pametniji.“ — Tim Russert. Opet, ta mudrost koju roditelji žele prenijeti često se izgubi dok malo ne odrasteš. Ali nikad nije kasno reći tati koliko ti je njegovo znanje pomoglo!

A sada jedna naoko komična, a zapravo toliko istinita izreka: „Biti izvrstan otac je poput brijanja. Bez obzira koliko ste se dobro obrijali danas, sutra to morate ponoviti.“ Ovo je potvrda ustrajnosti i predanosti potrebnih za roditeljstvo.

Otac mi je dao najveći dar koji netko može dati drugoj osobi, vjerovao je u mene.“ Rekao je Jim Valvano. I nije pogriješio. Najljepše što otac može učiniti za svoju djecu jest da podržava njihove snove i pomaže im u njihovom ostvarivanju.

POVEZANO: Mudre izreke o djetinjstvu koje će vas nadahnuti