25 do 40 tjedana Mame Trudnice

Savjeti za majke: Prvo kupanje nakon poroda

Prvo kupanje nakon poroda za majku je važno iz više razloga. Prvenstveno kupanje nakon poroda može pomoći u održavanju higijene i sprječavanju infekcija. Ali općenito i zbog osjećaja dobrobiti. Nakon poroda, majke se često osjećaju umorno i iscrpljeno. Kupanje može pomoći u smanjenju napetosti mišića i opuštanju tijela, što može pomoći u smanjenju stresa i bolova.

Kupanje nakon poroda može biti važan korak u povratku u normalan život. Nakon poroda, žene se često osjećaju nesigurno u svom tijelu, a kupanje može pomoći u vraćanju samopouzdanja i osjećaja normalnosti. POVEZANO: Najbolja njega kože nakon poroda

Savjeti za prvo kupanje nakon poroda

prvo kupanje nakon poroda

Nakon što od svog liječnika dobijete zeleno svjetlo, imajte na umu ove savjete kako biste osigurali prvo kupanje bude što sigurnije i opuštajuće:

Provjerite je li vaša kada čista prije nego što uskočite u nju. Možda biste trebali staviti čistu prostirku na dno kako biste izbjegli klizanje. I svakako držite ručnik nadohvat kade za kasnije.

Proizvodi s jakim mirisom ili jakim kemikalijama povećavaju šanse za iritaciju kože. Stoga se držite nježnih sredstava za čišćenje i sapuna bez mirisa i sredstava za kupanje. Ako nemate ništa što vam odgovara, uvijek možete koristiti dječji sapun. POVEZANO: Loveda – Prva bio kozmetika za bebe na bazi organske kamilice!

Za tih prvih nekoliko kupanja, operite se – uključujući mjesto reza ili vaginalno područje – ručno umjesto spužvicom za kupanje ili krpom za pranje. Prejako ribanje ili ribanje grubom površinom može iritirati kožu i produžiti proces zacjeljivanja. Još bolje, zapjenite vodu i jednostavno pustite da voda kaplje preko vaše kože da se ispere.

Važno je da se osušite nakon poroda kako biste smanjili rizik od infekcije. Osušite se tapkanjem radije nego trljanjem, osobito po mjestu reza ili u blizini vagine.

Ako osjetite bol ili krvarenje u području zdjelice ili na mjestu reza tijekom ili nakon kupanja, ili ako imate vrućicu, zimicu ili opći osjećaj letargije, obratite se svom liječniku. Sve su to potencijalni znakovi postporođajne infekcije.

POVEZANO: Kako spriječiti opuštanje grudi nakon dojenja!