Kutak za tate Mame

Ideje za bojenje uskrsnih jaja s djecom

bojenje uskrsnih jaja s djecom

Ideje za bojenje uskrsnih jaja s djecom koje ćemo vam danas predstaviti oduševit će vas i vašu djecu i zagarantirati dobru zabavu!

Ukrašavanje uskrsnih jaja vrhunac je proljeća za mnogu djecu. To je zabavan obiteljski projekt koji možete podići na višu razinu korištenjem nove kreativne tehnike koju će vaša djeca voljeti. Postoji više načina na koji svoja jaja možete pripremiti za bojenje. Ponekada prvo ukrasimo obična jaja, ponekad drvena jaja, ali najčešće koristimo obična tvrdo kuhana jaja.

Za koji god način i vrstu jaja se odlučili – bit će potrebno ukrasiti ih na zanimljiv način!

POVEZANO: Probudite maštu. Odlične kreativne aktivnosti za djecu!

Ideje za bojenje uskrsnih jaja s djecom

bojenje uskrsnih jaja s djecom

Party naljepnica

I dječaci i djevojčice zabavit će se ukrašavanjem jaja na ovaj način jer svako dijete voli naljepnice. Nabavite hrpu naljepnica u trgovini i neka ih vaše dijete zalijepi na bijela ili obojena (prvo provjerite jesu li suha) jaja gdje god želi. Bit će ovo izuzetno šarena i vesela jaja, a njihova izrada neće iziskivati mnogo vremena ili truda.

Tempere ili vodene boje

Ako je vaše dijete sklono crtanju i kada nije Uskrs, mogli biste mu predložiti da svoja jaja oslika temperama. Ovo je jednostavan način oslikavanja jaja koji djetetu daje veliku slobodu. Neka na jednom jajetu naslika kokoš, na drugom zeku, a na trećem sunce – ili što god mu padne napamet. Bilo bi dobro nabaviti držač za jaja kako bi si vaše dijete što manje uprljalo ruke prilikom slikanja.

POVEZANO: Bojanke za djecu: Potaknite kreativnost putem bojenja

Jaja s draguljima

Sakupite svjetlucave dragulje iz trgovine rukotvorinama kako bi dijete moglo izraditi fantastična jaja ukrašena draguljima za Uskrs. Započnite bojenjem jaja kako biste im dali osnovnu boju i ostavite ih da se osuše. Napravite jaja od dragulja dostojna kutije za nakit lijepljenjem dragulja s ravnim stranama različitih oblika i boja po cijelom jajetu. Završite ocrtavanjem svakog dragulja zlatnim i srebrnim svjetlucavim ljepilom.

Jaja ukrašena stvarima iz doma

Zabavite se skupljajući hrpu malih stvari koje djeca mogu lijepiti na uskrsna jaja. Prekopajte kuhinjske ormariće i svoje rukotvorine i dobro iskoristite one stvari koje biste inače bacili. Na jaja zalijepite sitne predmete kao što su makaroni, gumbi i perle. Kad se ljepilo osuši, možete ih obojiti ili ostaviti takvima kakva jesu.

Glinamol

Glinamol je savršen medij pomoću kojeg možete svojim uskrsnim jajima dati novu dimenziju. Neka jaje bude baza od koje ćete krenuti, a od glinamola izradite dodatne ukrase. Ako, primjerice, izrađujete životinjske likove, neka jaje predstavlja tijelo, a glinamolom oblikujte glavu, udove i rep životinjice. Ovisno o tome koliko ste glinamola koristili, toliko će mu vremena trebati da se osuši. Jednom kada se osuši možete ga obojati onom bojom kojom ste obojili i jaje (tijelo) kako biste dobili smislenu cjelinu. Naš je prijedlog da ovog Uskrsa napravite kokošju obitelj.

POVEZANO: Uskršnje igre zabava su za cijelu obitelj