Djeca Savjeti i njega

Probudite maštu. Odlične kreativne aktivnosti za djecu!

Probudite maštu. Odlične kreativne aktivnosti za djecu! Bebe.hr portal

Donosimo vam kreativne aktivnosti za djecu koje razvijaju umjetničko izražavanje na zabavan, i lagan način, uključujući akvarelne slike, projekte rukotvorina, jednostavnu umjetnost s pečatom i još mnogo toga.

Umjetnost i kreativne aktivnosti za djecu imaju mnoge prednosti : potiču samoizražavanje, poboljšavaju motoričke sposobnosti, razvijaju strpljenje i sposobnosti rješavanja problema te povećavaju koncentraciju. To također daje djeci poticaj da nešto dovrše samostalno.
A djeci možda najvažnije? Zabavno je!

Zaokupite djecu i potaknite njihovu kreativnost ovim umjetničkim aktivnostima s kojima male ruke lako rukuju. A što se tiče zaliha, većinu vjerojatno već imate kod kuće.

1. Filter za kavu – Art

 width=

Kako pripremiti filter za kavu u umjetničko djelo?

– uzmite filter za kavu; njegova prozirnost oponaša izgled stakla
– škarama dajte filteru neravne rubove,
– zatim netrajnim markerima napravite linije i mrlje na filteru
– položite filter za kavu na preokrenutu posudu za jogurt ili plastičnu čašu,
– nanesite škrob u spreju i
– gledajte kako se boje spajaju.
– kada filter za kavu postane zasićen, zaustavite se i ostavite da se osuši.

 

2. Pastelne škrabotine kao apstraktna umjetnost width=

Tražite umjetnički projekt za malu djecu? Ova apstraktna slika mogla bi učiniti trik!

Potreban Vam je :
– jedan list bijelog papira,
– akvarelne boje,
– uljane pastele,
– traka,
– voda
– i kistovi

Nakon što zalijepite papir na površinu, neka dijete po njemu crta uljnim pastelima. Zatim mogu prekriti papir razvodnjenom akvarelnom bojom. Pasteli će proći kroz boju!

 

3. Kreativne aktivnosti za djecu “Back to Basic”

 width=

Započnite ovu umjetničku aktivnost ispisivanjem fotografije cijelog tijela vašeg djeteta (za referencu, naša je 8,5 x 11 inča). Zatim prošećite vani kako biste prikupili “prirodne umjetničke zalihe” iz krajolika – pomislite na lišće, grančice, cvijeće i koru. Ili to možete napraviti i prije, na nekoj od šetnji.
Vratite se kod kuće, zalijepite predmete na fotografiju i dobršite nezaboravan kolaž koji ćete objesiti u svom domu!

 

4. Veliko akvarel otkriće

 width=

Za ovu jednostavnu umjetničku aktivnost za djecu trebat će vam akvarel papir, akvarel boje, slikarska vrpca, kist, bojice i naljepnice.

Nakon što zalijepite akvarel papir na ravnu površinu (poput stola prekrivenog novinama), potaknite dijete da ga ukrasi bojicama i/ili naljepnicama. Zatim mogu cijeli papir obojiti vodenim bojama. Pričekajte da se osuši, a zatim nježno uklonite traku i naljepnice. Ovi predmeti će iza sebe ostaviti svijetle bijele dizajne na papiru! Bojice će također odbiti akvarel, što će rezultirati neobojenim “negativnim prostorom”.

 

5. Jednostavna silueta a la O`bris

kreativne aktivnosti za djecu portret

Vaše dijete može lako rekreirati vlastitu siluetu s nekoliko jednostavnih potrepština! Fotografirajte njihovu glavu sa strane, povećajte fotografiju na željenu veličinu i isprintajte je crno-bijelo. Stavite sliku na crni papir i izrežite oko glave i ramena; pazite da škare prosijeku crni papir i foto papir. Zalijepite siluetu na tkaninu ili karton s uzorkom – a zatim je stavite u okvir za prikaz.

 

6. Štampane salvete Tres Chic

kreativne aktivnosti za djecu

Trebate li nove salvete? Dopustite svojoj djeci da ih naprave uz ovu zabavnu likovnu aktivnost! Skupite predmete koje ćete koristiti kao pečate (mi smo odabrali listove, ali možete napraviti i pečate izrezivanjem oblika od krumpira ili spužvi). Prekrijte improvizirane pečate bojom za tkaninu, a zatim ih pritisnite na tkaninu. Uklonite pečat i ostavite da se tkanina osuši. Perite prema uputama proizvođača.

 

7. Pribor za jelo sa osobnim potpisom

kreativne aktivnosti za djecu pribor

Ova zabavna likovna aktivnost za djecu izvrstan je domaći dar! Kupite drveni ili bambusov pribor i isperite ih u vodi. Ukrasite akrilnom bojom u bilo kojem uzorku; u našoj verziji, dijete je umočilo prst u boju i napravilo točkice na ručkama. Pustite da se boja osuši, uklonite traku i prekrijte ručke netoksičnim brtvilom.

 

8. Prešano cvijeće mélancolique

 width=

Jeste li znali da možete lako pritisnuti cvijeće kod kuće? Sve što trebate je debela knjiga, težak predmet, škare i papir.

Sljedeći put kada idete u šetnju s djetetom, neka skupi cvijeće. One s relativno ravnom površinom, poput maćuhica i ljubičica, najbolje odgovaraju za ovu umjetničku aktivnost.

Kod kuće otvorite svoju tešku knjigu do srednje stranice i prekrijte stranice bijelim papirom kako biste ih zaštitili. Poravnajte cvijet tako što ćete odrezati stabljiku, stavite ga u knjigu i pažljivo zatvorite. Na vrh knjige stavite svoje teške predmete. Nekoliko dana kasnije, uklonite nježne cvjetove i koristite ih kako želite!

POVEZANO: 5 najboljih igrački za djecu