0 do 12 tjedana Trudnice

Hrana za jutarnje mučnine

Hrana za jutarnje mučnine Bebe.hr portal

Jednostavne promjene i strategije mogu pomoći u ublažavanju simptoma jutarnje mučnine, osobito ako imate blaži slučaj. 

Postoje mnogi lijekovi protiv jutarnjih mučnina koji su sigurni i učinkoviti – kao i promjene prehrane i načina života.

Određene vrste hrane mogu pomoći u smanjenju vaše jutarnje mučnine – ili barem smanjiti vjerojatnost da će vam izazvati mučninu.

 

Donosimo hranu koja vam može ublažiti simptome jutarnje mučnine:

  • Visokoproteinska hrana : Hrana bogata proteinima poput orašastih plodova, nemasnog mesa, jaja, tofua i jogurta može pomoći u smirivanju želuca.

 width=

 

  • Složeni ugljikohidrati: Razmislite o kruhu od cjelovitog zrna, smeđoj riži, tjestenini od cjelovitog zrna pšenice i škrobnom povrću.

 

  • Hrana s vitaminom B6: Hrana s vitaminom B6 pokazala se da ublažava mučninu kod nekih žena. A dobri izvori ovog vitamina su orašasti plodovi, zelene mahune, mrkva, cvjetača, krumpir, nemasno meso i riba. Možete im dati priliku.

jutarnje mučnine

 

  • Blaga hrana: Vjerojatno ste već čuli za BRATT dijetu. Odnosno banane, riža, umak od jabuka, tost i čaj. Ne samo da su ove namirnice blagog okusa, već su i lako probavljive. A banane su također bogate B6 za suzbijanje mučnine.

 

 width=

 

  • Hladna hrana: Mirisi kuhanja mogu uzrokovati napadaje mučnine, pa vam hladni obroci mogu biti privlačniji dok vam jutarnje mučnine ne prođu. Možete koristiti kombinacije raznih narezaka, sendviča i još bolje salata.

 

  • Hrana koju su pripremili drugi: Budući da i samo kuhanje može izazvati mučninu, nekim je ženama lakše jesti hranu koju nisu same pripremile. Uzmite hranu za van na tržnici ili u restoranu. Ili zamolite voljenu osobu ili vašu majku da vam u ovom periodu uskoči i pripremi obrok.

POVEZANO: U kojem tjednu trudnoće dijete može čuti? kada se otkriva spol? I drugo..