0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Trebam li se zabrinuti ako imam mali trbuh u trudnoći?

Trebam li se zabrinuti ako imam mali trbuh u trudnoći? Bebe.hr portal

Mali trbuh u trudnoći može izgledati zabrinjavajuće budućim mamama. Od trenutka kada  trudnički trbuh malo iskoči, počnu česti komentari okoline. Neki će komentirati i veličinu trbuha, što Vas može navesti na razmišljanje o tome koja je prava veličina.

 

Trebam li se zabrinuti ako imam mali trbuh u trudnoći?

Nema razloga za brigu i nikakve potrebe da se brinete. Svako tijelo je drugačije. Rodbina, prijatelji, kolege, pa čak i nepoznati ljudi često počnu dijeliti savjete vezane za trudnoću. To Vam neki put može odgovarati, a ponekad može biti vrlo iritantno.

Ponekad uz pitanje “Koliko ste tjedana trudni?“ uslijedi komentar “Trbuh ti je poprilično velik!” ili “Trbuh ti je poprilično mali”. U mnogim slučajevima ovi dobronamjerni komentari narušavaju samopouzdanje žene, a potpuno su nevažni.

Čak ni liječnik ne može u potpunosti točno pogoditi koliko je žena trudna samo gledajući u trbuh. Tek kad se napravi pregled, mogu se dati detaljni odgovori.

 

 width=

 

O čemu ovisi veličina i oblik trbuha trudnice?

Svi smo mi drugačiji, a veličina i oblik trbuha trudnice ovisit će o mnogim čimbenicima uključujući :

  • visinu i težinu trudnice,
  • je li joj to prva trudnoća,
  • u kakvom položaju leži beba,
  • nosi li možda više od jednog djeteta.

iako niti ovi razlozi ne trebaju igrati ulogu. Jedino mišljenje koje Vam treba biti Važno je mišljenje Vašeg doktora koji će Vam reći ako nešto nije u redu. U svim ostalim slučajevima se opustite i uživajte u trudnoći.

POVEZANO: Muzika za bebe u stomaku