0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad

Tablica veličina odjeće za djecu i bebe

tablica veličina odjeće za bebe

Tablica veličina odjeće za djecu i bebe pomoći će svakom roditelju da se snađe u novoj zahtjevnoj ulozi. Opće je poznato da kupovinu odjeće obično obavljaju majke, dok se otac radije posvećuje kupnji hrane i namještaja za dječju sobu. Ipak, najbolje se odluke obično donose onda kada roditelji surađuju u baš svemu. Pa tako i u kupnji odjeće za bebu. Bez obzira tko odlazi u shopping odjeće u tekstu niže čeka vas tablica veličina za bebe. Slikajte ju ili sačuvajte stranicu i olakšajte si zadatak.

Što je novorođenčadi potrebno od odjeće?

tablica veličina odjeće za bebe

Jedna od stvari koju možemo učiniti kako nam odgovara je oblačiti bebu. Ovo je vrijeme kada ih ne zanima što nose dok god im je to što nose dovoljno udobno. Međutim kao i kod odraslih postoje različite prigode i za njih je potrebno pripremiti drugačiju vrstu odjeće, stoga donosimo popis što vam treba:

Ako se pitate koliko vam komada treba jedne veličine, predlažemo šest komada po vrsti osim pulovera i pidžame kojih je dovoljno tri različita.

PRAVILA: uvijek gledajte etiketu i materijal, i trudite se uzimati 100% pamučnu odjeću, kupujte odjeću bez perlica i sličnih sitnih detalja da izbjegnete opasnost od gušenja, tražite oznaku „usporivač plamena”. POVEZANO: Na što treba obratiti pozornost pri kupnji pidžame za djecu i bebe

Mjerenje bebe i tablica veličina odjeće za djecu i bebe

Kada je u pitanju veličina odjeće za bebe imajte na umu da će ovisiti o brandu odjeće koji kupujete. Ako je veličina odjeće označena po dobi, uvijek je dobro u obzir uzeti i visinu djeteta. Pogotovo ako su talijanski ili azijski brandovi, kod njih uvijek gledajte visinu jer su zapadne i sjeverne mjere više prilagođene našim mjerama.

Pa, kako onda odrediti veličinu za vašu bebu? Odjevna veličina za bebe određuje se prema visini (dužini) djeteta. Bebe je najbolje mjeriti dok leže na leđima, od tjemena do donjeg ruba pete. Isto tako zapamtite da je bolje kupiti veličinu koja je nešto veća od visine bebe, pogotovo ako je između dvije dobi, jer mališani brzo rastu. Ono što će vam svakako pomoći u određivanju veličine za odjeću vaše bebe jest tablica veličina.

tablica veličina odjeće za bebe

Tablica veličina odjeće za djecu i bebe (do 3 godine starosti)

Uzimajte mjere prsnog koša, struka i bokova krojačkim metrom. Za kapu mjere ovise o opsegu glave, što je najveći vodoravni opseg glave, mjeren iznad ušiju.

  • 0-1 mj.    50 (glava 38)
  • 1-2 mj.    56 (glava 39)
  • 2-4 mj.    62 (glava 42)
  • 4-6 mj.    68 (glava 42)
  • 6-9 mj.     74 (glava 44)
  • 9-12 mj.   80 (glava 45)
  • 12-18 mj. 86 (glava 46)
  • 18-24 mj. 92 (glava 47)
  • 24-36 mj. 98 (glava 48)

POVEZANO: Kupovina autosjedalice? Donosimo na što trebate obratiti pozornost!