1. godina 2. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca

Top igre za zabavu u pješčaniku gdje nema granica mašti!

igre za zabavu

Igre za zabavu u pješčaniku koje ćemo vam danas predstaviti izvrstan su način da ovog ljeta zabavite svoje dijete na plaži. A ako ne idete na more, a u vrtu imate pješčanik – donosimo nekoliko kreativnih ideja i načina kako osigurati dobru zabavu!

Pijesak služi kao medij koji pomaže smirivanju djece. Njegova osjetilna svojstva pojačavaju njihove taktilne reakcije, potiču motoričke sposobnosti i njeguju kreativnost. Igranje mokrim pijeskom posebno je korisno za djecu sklonu gubitku pažnje jer im poboljšava fokus. Prednosti umjetničkih aktivnosti u pijesku uključuju otpuštanje serotonina i dopamina u mozgu. Kao i poticanje osjećaja blagostanja, suzbijanje depresije i tjeskobe te u konačnici doprinos poboljšanju mentalnog zdravlja.

Treba vam inspiracija? Donosimo top igre za zabavu u pješčaniku!

Potraga za blagom na plaži:

Svakom djetetu dajte popis, bilo pisani ili ilustrirani i kantu za skupljanje blaga. Potaknite ih da traže predmete kao što su naplavljeno drvo, školjke, kamenje, rakovi, okrugli predmeti, nešto plavo, perje i još mnogo toga. Duljina popisa može se prilagoditi sposobnostima vašeg malog ili predškolskog djeteta.

Kopajte blago:

Mala djeca u potpunosti uživaju u kopanju za skrivenim blagom. Zakopajte nekoliko igračaka za plažu u meki, suhi pijesak i dopustite svom mališanu da ih nađe i iskopa. Također se možete pretvarati da ste izgubili neke od svojih stvari i dopustiti svojoj djeci da spase stvar tako što će ih pronaći. POVEZANO: Zaštitite dijete od visokih temperatura

Krenite u istraživanje:

Iako je sjajno imati mnogo ideja za nadahnuti malu djecu da istražuju, jednako je važno dati im priliku da započnu igru. Slijedeći njihovo vodstvo, pokazujući interes za njihove aktivnosti i oponašajući njihove radnje, steći će samopouzdanje da dublje udube u svoja istraživanja. POVEZANO: Savjeti za korištenje igračke na napuhavanje za bebe

Napravite pješčane anđele:

Pokažite svom malom djetetu kako da legne na leđa na meki, suhi pijesak i pomiče ruke i noge gore-dolje. Pridružite se i stvorite pješčane anđele uz njih. Ustanite zajedno da se divite svojim kreacijama pješčanih anđela.

Napravite kornjaču od pijeska:

Umjesto gradnje dvoraca od pijeska, potaknite djecu da prave pješčane kornjače. Formirajte dva niska, zaobljena brda pijeska jedan pored drugog: veći za školjku i manji za glavu. Uživajte u oblikovanju i oblikovanju pijeska. Napravite četiri jednostavne peraje, pronađite dva mala kamena za oči i ukrasite školjke školjkama prikupljenim s plaže. Ako je pijesak dovoljno čvrst, pješčana kornjača može izdržati puzanje preko nje, sjedanje na njoj i vođenje na imaginarne avanture preko mora.

Razvrstaj školjke:

Uzmite kantu i šetajte plažom s malom djecom, skupljajući školjke usput. Kada se vratite na svoje mjesto, pregledajte i razgovarajte o školjkama u kanti. Rasporedite ih po uzorcima na pijesku kako biste dodatno zaokupili i potaknuli njihov interes.

Pisanje prstom:

Neka vaše dijete koristi svoje prste za pisanje slova, brojeva ili malih riječi u pijesku, izazivajući vas da pogodite što je napisao. Naizmjenično napišite ili nacrtajte nešto u pijesak i dopustite djetetu da dešifrira vašu poruku.

POVEZANO: Kako potaknuti dijete da pije vodu ako ju ne voli