2. godina 3. godina Djeca

Kako objasniti djetetu da je fizička aktivnost važna?

fizička aktivnost

Objasniti djetetu da je fizička aktivnost važna mnogim se roditeljima čini kao nemoguća misija koja će zasigurno propasti. Ipak, postoje načini kako da svom djetetu dokažete da će fizička aktivnost u konačnici biti izuzetno dobra za njega. Ne samo da djeca moraju biti aktivna tijekom dana, već im je potrebna i velika količina redovite tjelesne aktivnosti kako bi podržali zdravlje kardiovaskularnog sustava, snagu kostiju i mentalno zdravlje. Djeca ne bi trebala samo naučiti kako se baviti sportom, ona bi trebala naučiti kako pokretati svoja tijela na način koji poboljšava njihovu funkcionalnost u svakodnevnom životu.

Roditelji igraju ključnu ulogu u učenju svoje djece važnosti svakodnevne tjelesne aktivnosti. Vaš zadatak nije „tjeranje“ djece da se igraju vani, već usađivanje vrijednosti tjelovježbe. Djecu treba obrazovati o tjelesnim i mentalnim dobrobitima fizičke aktivnosti. U ovom članku nabrojat ćemo nekoliko jednostavnih načina na koje roditelji mogu pomoći djeci da shvate vrijednost tjelesne aktivnosti. POVEZANO: Ključne prehrambene poruke za zdravu težinu djeteta

Kako ću najlakše objasniti djetetu da je fizička aktivnost važna?

Kako bi djeca ostala fit i aktivna, pomozite im u raznim zabavnim aktivnostima primjerenim njihovoj dobi. Objasniti djetetu da je fizička aktivnost važna bit će lakše ako postavite redoviti raspored tjelesnih aktivnosti.

Učinite aktivnost dijelom svakodnevnog života, poput penjanja stepenicama umjesto liftom. Prihvatite i sami zdraviji stil života, pa ćete biti dobar uzor svojoj obitelji. Budite aktivni zajedno kao obitelj. Učinite tjelovježbu zabavnom kako bi joj se dijete rado vraćalo. POVEZANO: Djeca i tehnologija: Kako djeca vide uređaje oko sebe

Ne samo da biste se trebali baviti tjelesnom aktivnošću zajedno sa svojom djecom, već biste ih trebali i educirati o znanosti koja stoji iza vježbanja. Naučite ih koji dio tijela pokreću. Informirajte ih o načinima na koje kretanje može utjecati na njihovo cjelokupno zdravlje i dugovječnost. Vjerojatnije je da će djeca cijeniti vježbu kada shvate važnost vježbe.

Ako želite da vaša djeca iskuse dobrobiti redovitog vježbanja, važno je da im pomognete pronaći aktivnost u kojoj uživaju. U redu je ako vaše dijete ne voli ići u šetnju ili voziti bicikl. Vaše dijete može uživati igrajući nogomet ili plesati po dnevnoj sobi. Vjerojatnije je da će sudjelovati u fizičkim aktivnostima u kojima uživa. Nakon što identificirate kretanje u kojem uživaju, dogovorite vrijeme aktivnosti koje odgovara rasporedu obiteljskih obaveza. Određivanjem točnog vremena početka i kraja tjelovježbe postići ćete veću disciplinu.

POVEZANO: Igra i prijateljstvo: Razvoj kroz rano djetinjstvo