Djeca Savjeti i njega

Prednosti dijeljenja obiteljskog obroka

Prednosti dijeljenja obiteljskog obroka Bebe.hr portal

Dijeljenje obiteljskog obroka može se činiti kao rijedak luksuz, kada imamo prepune rasporede i puno obaveza. Ali jeste li spremni dati obiteljskim obrocima svoje mjesto u rasporedu ako mogu uvelike pomoći razvoju vašeg djeteta?

Donosimo prednosti dijeljenja obiteljskog obroka kako biste ponovno razmislili:

 

Jača odnose

Stvaranjem svakodnevne navike dijeljenja obiteljskog obroka možete stvoriti tradiciju koja će trajati cijeli život. Bez obzira ima li vaše dijete dvije ili dvadeset godina, svakodnevno stvarate prilike svojoj djeci da komuniciraju s vama. I da više sudjelujete u njihovim životima. To može biti i vrijeme gdje dijelite svoja iskustva ili rješavate probleme. To vam može biti osobito važno kako odrastaju i postaju neovisniji.

Studije pokazuju da se 72% djece osjeća bliže roditeljima kada dijele obrok. Dakle, ako želite ojačati svoju obiteljsku vezu, predlažemo da počnete davati prednost obiteljskim obrocima.

 

 width=

 

Bolje komunikacijske vještine

Obiteljski obroci savršena su prilika da djeca uvježbaju svoje komunikacijske vještine. Sjedenje za stolom, postavljanje pitanja i slušanje jedno drugoga uči vašu djecu kako prepričati priče, izraziti svoje emocije i razviti svoj vokabular.

Vrijeme obroka također je idealna prilika da svoje dijete naučite ponašanju. Na primjer, međusobno dijeljenje i izgovaranje molim i hvala.

 

Promiče rutinu

Dosljedno vrijeme obroka može pomoći prizemljiti vaše dijete dok nastavlja rasti i mijenjati se. Također nude svakodnevne prilike za poboljšanje finih motoričkih sposobnosti dok uživaju u ukusnim, hranjivim domaćim obrocima.

 

obiteljskog obroka

 

Podiže samopoštovanje

Odvajanje jednog sata svaki dan za zajednički obiteljski obrok može značajno poboljšati samopouzdanje vašeg djeteta. Zašto? Zato što stvarate prostor u svom rasporedu da se u potpunosti usredotočite na njih. Kao rezultat toga, pokazujete svom djetetu da ga cijenite i poštujete – i da iskreno želite čuti o njegovom danu.

POVEZANO: Ključne prehrambene poruke za zdravu težinu djeteta