1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Savjeti i trikovi za građenje raznih oblika u pijesku!

građenje raznih oblika u pijesku

Građenje raznih oblika u pijesku odlična je zabava za vašu djecu koja garantira da će s plaže doći iznimno ponosni!

Kada djeca dođu na plažu, jedna od stvari koju najviše vole je igra s pijeskom. Doista, pijesak je čudesan materijal za dječju igru, koji nudi obilje mogućnosti koje osvajaju mlade umove. Njegova svestranost, obilna dostupnost, otvorena priroda i pristupačnost čine ga cijenjenim medijem za maštovito istraživanje i izgradnju.

Osim što je čista zabava, istraživanje otkriva značajnu povezanost između igre u pijesku i dječjeg fizičkog, kognitivnog i socijalno-emocionalnog razvoja. Igranje u pijesku njeguje fine i grube motoričke sposobnosti, sposobnosti mjerenja, izgradnju suradnje, dijeljenje i maštovitu igru pretvaranja. Pruža prirodno okruženje za djecu da oslobode svoju kreativnost, konstruirajući imaginarne svjetove koji odražavaju čuda njihove mašte.

Štoviše, pijesak je našao mjesto u psihoterapijskim metodama za djecu, točnije u terapiji igrom u pijesku. U ovom terapeutskom pristupu, djeci se pruža pješčana jama i potiče se da komuniciraju svoje misli, iskustva i emocije koristeći pijesak, vodu, minijaturne figurice i ruke. Ovaj izražajni oblik igre osnažuje djecu da obrade složene emocije, komuniciraju osjećaje i steknu uvid u svoj unutarnji svijet. POVEZANO: Isprobajte slijedeće igre u pijesku za djecu ovoga ljeta!

Građenje raznih oblika u pijesku bit će još lakše uz ove trikove!

Kiparstvo:

Suhi pijesak omogućuje nasipavanje, sipanje i mjerenje, dok se mokri pijesak može oblikovati, oblikovati i rezbariti. Djeca mogu koristiti reciklirane plastične posude ili prenamijenjene čaše kao lopatice pijeska za stvaranje raznih skulpturalnih oblika. Od izgradnje složenih dvoraca do izrade zamršenih pješčanih mandala, mogućnosti su ogromne poput mašte. POVEZANO: Eucerin – sigurna dječja igra na suncu

Struktura:

Eksperimentirajući sa znanstvenim principima poput gravitacije i sile, djeca mogu riješiti probleme i ojačati svoje pješčane strukture. Dodavanje štapova i naplavljenog drva pješčanim tunelima daje strukturalni integritet, nadahnjujući kreativnost i inženjersko istraživanje.

Uzorak:

Skupljanje zanimljivih predmeta pronađenih na plaži, kao što su morske trave, kamenčići, staklo, čepovi boca i školjke, otvara vrata stvaranju uzoraka u teksturi, mjerilu, boji i obliku. Ova pronađena blaga mogu proširiti opseg kiparskih projekata, potičući umjetničko izražavanje. POVEZANO: Kako odgovarati na pitanje djeteta kada ne znate odgovor?

Stvaranje remek-djela s pijeskom zahtijeva nekoliko osnovnih pravila

1. Koristite dovoljno vode:

Suhi pijesak ima tendenciju da se širi i gubi svoj oblik. Dodavanjem vode, gravitacija vam ide u prilog, a nema dodavanja previše vode. Osiguravanje odgovarajuće vlažnosti pijeska pomaže u održavanju željenog oblika.

2. Omogućite odgovarajuću drenažu:

Kada koristite kalupe za dvorce od pijeska, drenaža je ključna. Bez načina da višak vode izađe, pijesak se lijepi za plijesan, što ga čini izazovnim za uklanjanje. Odabir oblika bez vrha i dna ili ručno slaganje mokrog pijeska nudi više uspjeha u kiparstvu.

3. Kompaktni mokri pijesak:

Za jačanje i učvršćivanje struktura ključno je zbijanje mokrog pijeska. Bilo da koristite ruke, noge ili nabijač, “lupanje pijeska u pokornost” je intuitivna i učinkovita metoda za kohezivne pješčane formacije. Dok se djeca upuštaju u građenje raznolikih oblika u pijesku, ona kreću na put kreativnosti, otkrivanja i razvoja. Od izgradnje visokih dvoraca do izrade zamršenih uzoraka, taktilno iskustvo igre s pijeskom njeguje mlade umove i potiče trajnu zahvalnost za čuda najprivlačnijeg materijala za

POVEZANO: Najzanimljivije igračke za plažu koje zaokupljaju djecu!