2. godina Djeca

Zabava u zemlji mašte: Ideje za drugi rođendan malog istraživača!

drugi rođendan

Djetetov drugi rođendan prekretnica je i označava prelazak iz “bebe” u “malo dijete”. U dobi od dvije godine, djeca postižu mnoge važne razvojne promjene poput razvoja govora, motoričkih sposobnosti i socijalnih vještina. Drugi rođendan je zapravo rođendan na kojem dijete može postati svjesno da je ono “slavljenik”. Djeca mogu osjetiti uzbuđenje i sreću zbog pažnje koju dobivaju. Ova godina donosi mnogo novih izazova i otkrića, a drugi rođendan je prilika da se s obitelji i prijateljima proslavi taj predivan trenutak. POVEZANO: Tri stvari koje će vam olakšati odgoj dvogodišnjaka!

Kreativne ideje za drugi rođendan

  1. Šareni cirkus: Organizirajte veselu zabavu s temom cirkusa. Ukrasite prostor šarenim balonima i plakatima s likovima cirkuskih izvođača. Organizirajte jednostavne igre poput bacanja prstena na štap ili obaranja “kljunova” s malih boca.
  2. Zoološki vrt: Djeca uživaju u igri s životinjama, pa jedna od ideja može biti da pretvorite prostor u maleni zoološki vrt s igračkama. Dekorirajte prostor plišanim životinjama i postavite igračke životinja za igru. Možete organizirati i “mini safari” u vrtu ili parku.
  3. Vesele boje: Djeca vole svijetle boje, pa napravite rođendansku zabavu s naglaskom na šarenilo. Koristite raznobojne balone, ukrasite stol raznobojnim priborom za jelo i poslužite šarene kolačiće i slatkiše. POVEZANO: Kada djeca počinju bojati i šarati?
  4. Istraživačka avantura: Djeca u dobi od 2 godine rado istražuju svijet oko sebe. Organizirajte jednostavne aktivnosti poput sakrivanja malih igračaka u sobi ili dvorištu za potragu. Možete napraviti i “mali labirint” s kutijama i pokrivačima za djecu da se igraju.
  5. Tropska plaža: Pretvorite prostor u tropsku plažu s pjeskom, ležaljkama i suncobranima. Djeca će uživati u igri s plastičnim lopaticama i kanticama u “pješčaniku” te možete poslužiti voćne koktele i osvježavajuće sladoledne kornete. POVEZANO: Top igre za zabavu u pješčaniku gdje nema granica mašti!
  6. Superjunaci u akciji: Ako vaše dijete voli superjunake, organizirajte mu rođendan s temom koju voli. Pozovite njegove prijatelje da dođu prerušeni u svoje omiljene superjunake i organizirajte igre u kojima će spašavati “svijet”.
  7. Piknik u prirodi: Ako imate pristup prirodi, organizirajte rođendanski piknik. Postavite dekice, poslužite ukusne sendviče i voće te dopustite djeci da slobodno trčkaraju i igraju se na otvorenom.

U cjelini, drugi rođendan je važan jer označava ključan trenutak u djetetovom rastu i razvoju te pruža priliku za slavlje koja će ostati u srcima obitelji zauvijek.

POVEZANO: Pokloni za rođendan koji će razveseliti svako malo dijete