1. godina 2. godina 3. godina Bebe Djeca

Pokloni za rođendan koji će razveseliti svako malo dijete

Pokloni za rođendan

Pokloni za rođendan koje tražite u trgovinama i poklanjate svojoj maloj djeci ili djeci prijatelja ovisit će o njihovoj dobi. Kada su djeca još jako mala (do treće godine života) dobro je potražiti savjet prije kupnje igrački.

Djetetu od godine dana postoji mogućnost da će biti zanimljivija kutija od same igračke u njoj. To je zato što omiljene aktivnosti u dobi od 1 godine uključuju guranje i povlačenje, sastavljanje i rastavljanje stvari i – da – premještanje stvari u kutije i iz njih. Kad djeca navrše 3 godine, igra darivanja se mijenja. Vjerojatnije je da će mnoga djeca tada znati što žele. Mnogi od njih će imati više mišljenja, interesa i jezičnih sposobnosti da izraze svoje uzbuđenje oko konkretnih stvari nego što su to imali u prošlosti.

Koji pokloni za rođendan će biti primjereni?

Mala vam djeca vjerojatno ne mogu reći koje igračke žele, ali promatranje što rade izvrstan je način za zaključivanje o najboljim darovima za jednogodišnjake. S obzirom da vam to daje uvid u njihovu razvojnu fazu i interese. Mnoga djeca u ovoj dobi vole vaditi i stavljati predmete u spremnike. To im pomaže u usavršavanju finih motoričkih vještina i svjesnosti o prostoru. Što je vjerojatno razlog zašto je toliko mnogo igračaka za malu djecu dizajnirano oko ove radnje (kocke za sortiranje, igre gradnje labirinta i druge igračke koje potiču ponavljanje). Igračke s bojama visokog kontrasta neki su od najboljih darova za jednogodišnjake. Mekane igračke, poput plišanih životinja, izvrsne su za interakciju s vašim jednogodišnjakom. Konačno, knjige su uvijek na popisu ideja za poklone za jednogodišnjake.

POVEZANO: Najbolje igračke za djecu od dvije godine

S druge strane, trogodišnjaci su spremni za igračke koje potiču puno maštovite igre. Stoga su igračke koje potiču na pripovijedanje i kreativni angažman odlična ideja. Igračke i kostimi koji omogućuju igranje uloga i društvene igre koje potiču grupnu interakciju njeguju razvoj društvenih vještina trogodišnjaka. Mnoga su djeca u ovoj dobi spremna za brže, elegantnije pokretne igračke – poput romobila i tricikla – koje nagrađuju njihovo rastuće fizičko samopouzdanje.

Kada se vaše dijete nalazi u dobi između jedne i tri godine ono će sve više željeti otkrivati i svijet oko sebe. Pokloni za rođendan koji će ga veseliti i dati mu priliku da se razvija svakako mogu uključivati sve ono što imitira stvari iz stvarnog života. Bilo da se radi o plastičnoj kuhinji s priborom, malim glazbalima za djecu ili dječjem alatu.

POVEZANO: IKEA igračke za djecu: Serija “MALA” za oslobađanje malih umjetnika!