Mame

Briga o sebi za nove mame s malom bebom

Briga o sebi za nove mame ponekada je zadatak na koji mame jednostavno zaboravljaju ili ne znaju kako pronaći vrijeme za sebe uz sve nove obaveze. Poželjeti dobrodošlicu novoj bebi u svoj život nevjerojatno je i transformativno iskustvo. Ipak, usred radosti i ljubavi koje donosi majčinstvo, ključno je zapamtiti da je briga o sebi jednako važna kao i briga za vaše malo dijete. Kako vaša beba raste, pronalaženje ravnoteže između vaše uloge predane majke i brige o vlastitoj dobrobiti postaje najvažnije.

Upamtite, brigom o sebi ne poboljšavate samo vlastitu dobrobit, već i njegujete pozitivno i skladno okruženje za svoju bebu. Krenimo zajedno na ovo putovanje brige o sebi, prihvaćajući transformativnu moć njege sebe dok njegujemo svoj dragocjeni par mjeseci star smotuljak radosti. POVEZANO: Usklađivanje profesionalne i majčinske uloge

Briga o sebi za nove mame

Suprotno popularnim zabludama, briga o sebi nije samo ekstravagantno uživanje ili velike geste. Umjesto toga, vrti se oko zadovoljavanja vaših fizičkih, emocionalnih i društvenih potreba na dnevnoj bazi, čak i usred brige o vašoj bebi. Izrađujući trenutke za brigu o sebi, bolje ste opremljeni za brigu o svom mališanu s ljubavlju i energijom.

Evo kako možete prihvatiti svakodnevnu brigu o sebi dok njegujete svoju bebu:

Briga o sebi za nove mame

#Nahranite svoje tijelo

Dajte prednost konzumiranju dobro izbalansiranih obroka i međuobroka koji osiguravaju energiju i hranjive tvari koje su vam potrebne za podršku i vama i vašoj bebi. Ne zaboravite piti dovoljno vode tijekom dana kako biste bili dobro hidrirani. Tekućina igra ključnu ulogu u održavanju vaše energije i cjelokupnog zdravlja. POVEZANO: Osvježavajuća njega lica za mame (nakon neprospavane noći)

#Bavite se laganom tjelovježbom i kretanjem

Iako rigorozni treninzi možda neće biti izvedivi u ovoj fazi, pronalaženje trenutaka za šetnje, istezanje ili čak laganu jogu može vam pomoći da se osjećate dobro u svom tijelu. Osim toga može vam i poboljšati raspoloženje. POVEZANO: Vježbanje nakon poroda: Kako ostati u formi?

#Dajte prioritet snu i dovoljnom odmoru

Iako spavanje može biti izazovno uz vaše novorođenče, iskoristite priliku za odmor kada vaša beba drijema. Ili zatražite podršku od svog partnera ili voljenih osoba kako biste osigurali odmor koji vam je potreban.

#Osmislite trenutke za razmišljanje i opuštanje

Čak i kratki trenuci samoće mogu vam pomoći da se ponovno napunite. Nađite vremena za aktivnosti koje vam donose mir, poput čitanja knjige, slušanja umirujuće glazbe ili vježbanja vježbi dubokog disanja. POVEZANO: Glazba koja pomaže u smirivanju tijela i uma

#Potražite profesionalnu njegu kada je to potrebno

Redovito zakazujte sastanke sa svojim liječnikom primarne zdravstvene zaštite, terapeutom ili bilo kojim drugim zdravstvenim radnikom koji je potreban za vaše fizičko i mentalno blagostanje. Ne ustručavajte se obratiti se za podršku i vodstvo kada je to potrebno.

#Uključite se u aktivnosti koje vam donose radost i ispunjenje

Posvetite vrijeme bavljenju hobijima, strastima ili karijernim težnjama koje vas obasjavaju, čak i ako je to u malim koracima. To će vam pomoći da zadržite osjećaj svrhe i individualnosti uz svoju ulogu roditelja.

#Osobna njega i dotjerivanje važni su i za emocionalno stanje

Iako se može činiti izazovnim pronaći vrijeme za sebe, zapamtite važnost tuširanja, dotjerivanja i brige za svoj izgled. Ovi jednostavni postupci utječu na vaše samopouzdanje i opću dobrobit.

#Potaknite društvene veze

Iako se vaš fokus možda prvenstveno vrti oko vaše bebe, održavanje smislenih odnosa s prijateljima i obitelji je od vitalne važnosti. Dogovarajte susrete, razmjenjujte iskustva i tražite podršku od voljenih osoba, online i osobno.

Uključivanjem ovih svakodnevnih praksi samonjege u svoj život dajete prioritet vlastitoj dobrobiti i pozitivan primjer svojoj maloj bebi. Upamtite, njegovan i uravnotežen skrbnik je bolje opremljen za pružanje ljubavi, brige i podrške svom mališanu. Prihvatite putovanje brige o sebi kao sastavni dio svoje roditeljske avanture, pronalazeći sklad i ispunjenje u brizi o sebi i svojoj dragocjenoj bebi.

POVEZANO: Nošenje sa stresom i briga o djeci : Kako se smiriti?