Mame

Vježbanje nakon poroda: Kako ostati u formi?

Ostanite motivirani za vježbanje i nakon poroda kako biste skinuli višak kilograma od trudnoće i nastavili sa zdravim navikama. Dakle, liječnik vam je odobrio da počnete vježbati nakon rođenja djeteta? Imate opremu, imate fitness program i imate prostor? Jedina stvar koja vam možda nedostaje? Motivacija!

Prije svega, opustite se. Vaše tijelo i um upravo su prošli kroz događaj koji vam je promijenio život i sve se čini drugačijim. A motivacija nije mutna emocija koju je teško odrediti i dolazi ili odlazi kako hoće. Zapravo, osjećaj motivacije možete kontrolirati – da, čak i u onim teškim roditeljskim danima kada se čini kao da nemate snage ni za što. POVEZANO: Vježbe za mame i bebe!

Ostanite motivirani za vježbanje nakon poroda

vježbanje nakon poroda

Morate imati jak razlog za vježbanje. Vaš “zašto” za vježbanje trebao bi imati manje veze s vanjskim rezultatom ili posljedicom, a više veze s duboko osobnim razlozima zbog kojih se želite pojaviti na strunjači ili u teretani. Prijevod: Radi se o mnogo više od broja na vagi ili veličine odjeće. Što god da je za vas to „zašto“, vaš razlog je ta motivacija koja vas tjera da se vraćate vježbanju. Ako vam treba pomoć da se prisjetite zašto, zapišite to na papir: stavite u svoj planer ili zalijepite ceduljicu na ogledalo u kupaonici. POVEZANO: Kako smršaviti nakon trudnoće?

Pridruživanje grupi ljudi koji dijele vaše ciljeve i trenutne izazove novopečene mame može potpuno promijeniti igru. Osim toga, povećat ćete vjerojatnost postizanja svojih ciljeva. Javno dijeljenje vaših ciljeva daje vam 65 % šanse za uspjeh, a ako odlučite imati partnera za vježbanje to će još više povećati vaše izglede! Kada ovisite o drugima, shvaćate ovo kao obvezu koju trebate ispuniti.

Podržavajte sami sebe. Govorite si kako radite nešto dobro što će vam pomoći da ponovno uđete u formu. I da ovo radite za svoje zdravlje i zadovoljstvo. Najbolja motivacija zapravo uvijek dolazi iznutra!

Dodajte treninge u svoj kalendar kao što biste dodali bilo što drugo i pobrinite se da budu usklađeni s bebinim rasporedom drijemanja. Napravite popis svojih prioriteta za taj dan – uključujući fitness – a zatim planirajte postupiti u skladu s tim tijekom svakog bebinog drijemanja.

POVEZANO: Kegelove vježbe nakon poroda za jačanje mišića dna zdjelice