Mame

Prijateljstva i druženja kada postanete majka

druženja kada postanete majka

Prijateljstva i druženja kada postanete majka naravno mijenjaju, sada kreće novo poglavlja vašeg života. Stvari se jednostavno mijenjaju. Tako i kada postanete roditelji, prijateljstva definitivno dobiju veliki zaokret. Činjenica je da majčinstvo mijenja prijateljstva. No, to ne mora bit ništa loše.

Stvari jednostavno nisu iste kada imate bebu na prsima i mališane koji cijeli dan trče okolo i viču “mama, mama, mama”. Većinu vremena vaš je raspored dupkom pun . I rijetko vam preostaje mnogo  vremena koje biste odvojili za sebe – a kamoli za druge. Nažalost, neka prijateljstva mogu propasti zbog toga—ponekad nenamjerno. Ponekad jer ljudi jednostavno neće razumjeti ili imati strpljenja za ovu monumentalnu tranziciju u kojoj se nalazite. I u kojoj ćete zauvijek biti jer je roditeljstvo puno toliko stadija i faza.

Ipak, nemojte zaboraviti da ja za prava prijateljstva vrijedno pomučiti se. I da je pravog prijatelja velika stvar imati.

POVEZANO: Što kada Vam ne sviđaju roditelji prijatelja vašeg djeteta

Druženja će od sada izgledati nešto drugačije

Majčinstvo mijenja baš sve u vašem životu pa će i druženja kada postanete majka s vašim prijateljima izgledati mnogo drugačije. Da, budite svjesni da ćete se viđati rjeđe (čak i ako živite u istoj ulici) jer će nova beba u potpunosti preuzeti vašu pažnju. Kada konačno pronađete malo vremena za razgovor s prijateljima možete očekivati da će mjesta, vrijeme i načini tih druženja biti pomalo specifični.

Možda ćete razgovarati na tribinama na utakmicama ili ćete se brzinski zagrliti na parkiralištu u vrijeme polaska vaše djece u školu. Razgovori s prijateljicama sada bi se mogli održavati na dječjim rođendanima i biti prekidani dječjim vrištanjem i povlačenjem za rukav. A možda ćete za kratak telefonski poziv biti primorani zaključati se u kupaonicu. Moguće i da ćete najproduktivnije razgovore voditi između polica u trgovini dok su vaša djeca zabavljena razgledavanjem igračaka. Rečenice poput: ‘Dobro, dolazim, ali sam toliko umorna da bih mogla zaspati u čaši vina.’ I ‘Doći ću, ali samo ako mogu obući rastezljive hlače’ mogle bi postati pravilo umjesto iznimka.

Ipak, bez obzira na sve ove poteškoće, sjetite se da vas vaši prijatelji ništa manje ne vole zato što više nemaju toliko vremena za vaša druženja. Na kraju krajeva, tako je i s vama. Ono što možete učiniti jest kratko vrijeme koje ćete uhvatiti za prijateljstva i druženja s dragim osobama iskoristite do maksimuma. Budite prisutni u tim trenutcima i vaši će prijatelji to svakako cijeniti.

POVEZANO: Ako muškarac izgubi interes kako okrenuti karte?