Mame

Vježbe za grudi : podizanje i jačanje

Vježbe za grudi koje vam danas donosimo pomoći će da se vaše grudi oporave i nanovo očvrsnu ako su opuštene. Grudi postoje u raznim oblicima i veličinama, i sve su lijepe na svoj način. Iako je promjena prirodnog oblika grudi izazovna, postoje metode kojima možete poboljšati njihov izgled i učiniti da izgledaju čvršće i uzdignutije.

Ako želite poboljšati veličinu i oblik svojih grudi, imate mogućnost investirati u visokokvalitetne push-up grudnjake. Međutim, ako više volite zdravije i dugoročne alternative, uključivanje posebnih vježbi može vam pomoći da zategnete i tonirate grudi. POVEZANO: Grudi u trudnoći : promjene prema tromjesečju

Vježbe za grudi

Vježbe za grudi
Potisak s bučicama

Legnite na ravnu klupu ili podlogu u teretani (ili kod kuće) i uhvatite bučice u ruke (ne pretjerujte s kilažom, već ju postepeno povećavajte kada za to dođe vrijeme). Ruke podignite okomito naspram tijela i iz te pozicije krenite s vježbanjem. Spuštajte ih bočno tako što ćete ih saviti u laktu i spustiti do razine svog ramena. Nadlaktice vam trebaju biti paralelne s podom. Zadržite ovaj položaj dvije do tri sekunde i vratite se u početni. Pri izvođenju vježbe aktivirajte mišiće trupa.

Sklekovi

Sklekovi su najklasičnija vježba za prsa. Kombinirajte sklekove u kojima su vam ruke široko postavljene s onima u kojima se nalaze uz tijelo. Na taj način osigurat ćete da svi vaši prsni mišići rade. S obzirom na osobnu fizičku spremu, izaberite vrstu sklekova koju ćete izvoditi. Ako su vaše ruke još uvijek slabe, radite sklekove u kojima se oslanjate na koljena. Na taj način rasteretit ćete ruke, odnosno smanjiti težinu kojom ih opterećujete. Svaki dan napravite dvije serije po 15 ponavljanja.

Guranje zida dlanovima

Stanite nasuprot zidu udaljeni za dužinu svoje ruke. Naslonite se dlanovima na zid i krenite gurati zid što jače možete. Gurajte u intervalima po 10 sekundi. Kada osjetite da su vam ruke umorne, malo ih protresite pa nastavite s guranjem. Ponovite ovo 10 puta. Nakon guranja zida spojite dlanove ravno ispred grudi i gurajte jedan o drugi što jače možete. Gurajte do 5 sekundi i nakon toga se opustite. Ponovite ovu vježbu 10 puta.

Joga poza – deva

Ova joga vježba za grudi utječe na zategnutost kože grudi. Sjednite na stopala i potpuno ih prislonite uz pod. Podignite se tako da vam bokovi budu u pravom kutu u odnosu na pod. Savijte leđa, zabacite glavu i polako se spuštajte prema unatrag. Neka vam lijeva ruka dotakne lijevo stopalo, a desna desno. Trbuh pokušajte gurati prema naprijed kako biste što više izvili prsni koš. U pozi se zadržite do 30 sekundi. Kada se vraćate u početnu pozu, radite to polako bez naglih pokreta. Ponovite vježbu 5 puta.

Uključivanjem ovih vježbi u svoju rutinu možete raditi na postizanju čvršćih i zategnutijih grudi. Ne zaboravite se posavjetovati s fitness stručnjakom ili pružateljem zdravstvenih usluga prije početka bilo koje nove rutine vježbanja. POVEZANO: Što je naturopatija?

Mogu li moje grudi izgledati kao prije (trudnoće i dojenja)?

Dok tkivo dojke ne može vratiti svoj izvorni oblik bez operacije, postoje mogućnosti za rješavanje opuštenosti. Kirurški zahvati poput podizanja grudi mogu biti vrlo učinkoviti u vraćanju čvrstoće grudima. Međutim, važno je napomenuti da određene vježbe, poput sklekova, plivanja i bench pressa, mogu pomoći u toniranju mišića iza grudi, što može doprinijeti poboljšanju cjelokupnog izgleda.

POVEZANO: Kako spriječiti opuštanje grudi nakon dojenja!