Planiranje trudnoće

Što ne jesti kada pokušavate zatrudnjeti?

Što ne jesti kada pokušavate zatrudnjeti? Bebe.hr portal

Vjerojatno ste već čuli puno toga što treba jesti, zato danas donosimo preporuke što ne jesti kada pokušavate zatrudnjeti!

Promjena načina života, ako pokušavate zatrudnjeti, znači bolje navike. Studije su pokazale da smanjenje unosa kofeina i alkohola može poboljšati vaše šanse za uspjeh. Ako vam je teško izbaciti kofein, pokušajte ga smanjiti na jednu šalicu kave dnevno ili 2 šalice čaja.

 

 width=

 

Međutim, u slučaju alkohola, preporučam potpuno izbjegavanje (za oba roditelja), a posebno ako imate poteškoća sa začećem. Također izbjegavajte jesti previše crvenog mesa i ribe (kako biste ograničili unos žive). 

 

Održavanje zdrave težine

Začeće je često teže kada je tjelesna težina roditelja preniska ili previsoka. Iako ne postoji savršen raspon težine za sve, biti na bilo kojem kraju spektra može uzrokovati neravnotežu u reproduktivnim hormonima i dovesti do neplodnosti. 

Ako je vaš BMI manji od 18,5, možete razmisliti o debljanju jedući veće porcije zdravih masti, proteina i složenih ugljikohidrata. Jedite redovito tijekom dana, što može uključivati ​​3 obroka i 2-3 međuobroka. Ako ste strastveni vježbač, smanjite svoju tjelesnu aktivnost (osobito intenzivnu) na oko 3 sata tjedno ili manje. 

Iako još nema dovoljno istraživanja, studije uvijek iznova pokazuju da su održavanje zdrave tjelesne težine i zdravih životnih navika nevjerojatno važni za plodnost. Majčino zdravlje je važno jer ona priprema svoje tijelo za rast i nošenje djeteta sljedećih devet mjeseci. Međutim, plodnost oca je jednako važan da biste optimizirali svoje šanse za začeće. Osim toga, ako odaberete zajedno paziti i birati što ne jesti kada pokušavate zatrudnjeti biti će vam lakše dugoročno unijeti promjene! 

Pažljivo birajte cjelovite namirnice, visokokvalitetne izvore proteina biljnog podrijetla, zdrave masnoće i kupujte organske proizvode kada je to moguće. Sve je to dio izgradnje dobrih temelja za zdravu prehranu. Ako se i dalje borite da zatrudnite nakon nekoliko mjeseci, to može ukazivati ​​na druge temeljne čimbenike koje bi trebao procijeniti zdravstveni djelatnik.

POVEZANO: Hrana koja pomaže ženama osigurati plodnost