1. godina 2. godina 3. godina Djeca Savjeti i njega

Pobijedite alergije kod djece

Pobijedite alergije

Nakon povratka s mora uslijedilo je šmrcanje, začepljen nos, svrbež očiju..? Suočava li se vaš mališan s ovim simptomima dulje od tjedan dana vjerojatno je riječ o alergijskoj reakciji. Iako se alergije povezane s inhalacijskim alergenima, kao što je pelud, najčešće povezuju s dolaskom proljeća nažalost alergijski simptomi mogu se javiti i krajem ljeta i u jesen. Dolaskom kalendarske jeseni najveći problem predstavlja ambrozija koja svoju pelud počinje otpuštati već u kolovozu, a vrhunac koncentracije peludi je u rujnu i listopadu.

 width=

Pobijedite alergije na prirodan način

Alergije danas spadaju u najrasprostranjenije bolesti modernog doba. Dok je do sada bilo poznato da pelud ulazi u tijelo uglavnom udisanjem najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da alergeni, poput peludi, grinja i prašine mogu u tijelo ući preko kože te uzrokovati alergijske simptome. To je posebno slučaj kod osoba s oslabljenom zaštitnom barijerom kože i nježnom osjetljivom kožom.

Iako ne postoji pravi lijek za osjetljivu kožu, razumijevanjem simptoma može se kontrolirati i umanjiti uzroke i podražaja pojave osjetljive kože. U velikom broju slučajeva učinkovita rješenja nalaze u prevenciji, a ne u liječenju.

Eucerin je osmislio cijelu liniju namjenske njege koja sadržava kombinaciju vrhunske zaštite za obnavljanje i jačanje kože. Određeni prirodni sastojci mogu potaknuti ponovnu aktivnost enzima i njihovu sposobnost obrane tijela. Dekspantenol koji je derivat vitamina B potiče i jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože. Glicerin pomaže u hidrataciji kože, a pH 5 citratni pufer vraća prirodnu pH razinu kože. Vraćanjem aktivnosti kožnih enzima, ponovno se uspostavlja i zdrava ravnoteža. Eucerin pH5 linija njege za osjetljivu kožu obnavlja prirodne obrambene mehanizme kože čineći je otpornijom i manje osjetljivom na alergene.

U Eucerin Savjetniku za alergije potražite dodatne savjete i naučite kako se nositi s alergijama kod djece.

 width=

5 savjeta za lakši svakodnevni život bez alergije

  • Svaku večer, prije odlaska na spavanje, potrebno je oprati kožu mališana kako bi se uklonila pelud donesena izvana. Za pranje izaberite nježno sredstvo, kao što je Eucerin pH5 losion za pranje koji aktivira prirodne mehanizme zaštite kože zahvaljujući pH5 enzimskoj zaštiti.
  • Mijenjajte posteljnu što češće! U posteljini se također nakuplja pelud koja tijekom noći može izazvati neugodne alergijske simptome i otežati dječji san.
  • Igru u parku planirajte u vrijeme u kojem je manja koncentracija peludi u zraku. Najjača koncentracija peludi u gradovima je navečer, između 18 i 24 sata, a na selu ujutro između 5 i 8 sati ujutro.
  • Djetetu perite kosu svaki dan blagim šamponom jer se na njoj nakupljaju peludna zrnca. Izaberite nježno sredstvo kao što je Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon koji nježno čisti pelud i druge alergene iz kose.
  • Nošenu dječju odjeću nikad ne ostavljate u spavaćoj sobi jer će tijekom noći otpuštati čestice peludi i uzrokovati negativne alergijske simptome.