Ako se vaš mališan dvoumi hoće li jesti brokulu, ovaj sendvič sa topljenim sirom i brokulom olakšati će mu odluku! Budimo iskreni – tko ne voli topljeni sir? Iz perspektive roditelja, to je jedan od najlakših obroka za pripremu za naše mališane unaprijed. A uz ovaj zaokret od brokule, to je jednostavan način da ubacite više povrća u prehranu svoje obitelji!
Kako napraviti sendvič sa topljenim sirom i brokulom
Tajna pravljenja ovog sendviča je u tome da ne koristite previše brokule. S vremenom ćete omjer svesti na, kada ovo napravite nekoliko puta za svoju djecu! Postoji savršena ravnoteža kruha, maslaca, sira i brokule koja će odgovarati vašem klincu. Važno je da brokula ostane cijela (ne pasirana) kako bi vaše dijete prepoznalo brokulu. I s vremenom prihvatilo brokulu i u drugim jelima.
Sastojci
- 1/2 šalice smrznutih cvjetova brokule
- 1/3 šalice pileće ili povrtne juhe ili samo vodu
- 1 žlica maslaca podijeljena (ili 2 žlice, ako želite sočnije!)
- 2 kriške kruha od punog zrna ili punog pšeničnog kruha
- 2 kriške cheddar sira
Upute
- Kuhajte brokulu u pilećoj ili povrtnoj juhi ili vodi u malom loncu na jakoj vatri dok se brokula ne skuha.
- Kada je skuhana odrežite peteljke, a zatim sitno nasjeckajte cvjetiće. Stavite ih na stranu.
- Stavite malu tavu na srednje jaku vatru i dodajte polovicu maslaca.
- Nakon što se maslac otopi, dodajte krišku kruha i na vrh stavite brokulu, ravnomjerno je rasporedite po komadu kruha. Na vrh stavite kriške sira i drugi komad kruha.
- Čvrsto pritisnite i pustite da se kuha 2-3 minute.
- Okrenite, ponovno stisnite lopaticom i pustite da se kuha 3-5 minuta ili dok se sir potpuno ne otopi.
- Prebacite sendvič na dasku za rezanje, narežite i poslužite prema željama vaše djece.
POVEZANO: Ukusan i zdrav božićni blagdanski recept za prilog!