Savjeti i njega

Zakon privlačenja

zakon privlačenja

Zakon privlačenja je koncept iz oblasti filozofije i metafizike koji se odnosi na ideju da se slično privlači slično. Prema ovom zakonu, vjeruje se da misli, emocije i vibracije koje emitiramo privlače odgovarajuće događaje, situacije i ljude u naš život.

Osnova zakona privlačenja je uvjerenje da je svijet oko nas sastavljen od energije i da smo mi sami energetska bića. Naše misli i emocije su obličje energije koje šaljemo u univerzum. Prema zakonu privlačenja, slične energije privlače jedna drugu. To znači da, ako emitiramo pozitivne misli i emocije, privući ćemo pozitivne događaje i iskustva, dok će negativne misli i emocije privući negativne situacije. POVEZANO: Naš DNK utječe na sposobnost da čitamo misli i emocije gledajući druge u oči

Sami kreiramo

Zakon privlačenja tvrdi da smo mi kreatori svog iskustva i da imamo moć privući ono što želimo u svoj život. Ključna komponenta ovog koncepta je vizualizacija i fokus na ono što želimo postići ili privući. Vjeruje se da kada usmjerimo svoju pažnju i energiju na željene stvari, univerzum odgovora našim vibracijama i donosi nam ono što smo zamislili.

Međutim to ne znači da će se sve što želimo automatski ostvariti. Stvar je u tome da je bitno i naše unutrašnje stanje uma, naša vibracija i akcije koje poduzimamo kako bismo privukli željene stvari.

Zakon privlačenja je postao još više popularan nakon objavljivanja knjige “The Secret” (Tajna) Rhonde Byrne 2006. godine. Knjiga je popularizirala ideju da je naša realnost produkt naših misli i da možemo koristiti zakon privlačenja kako bismo promjenili svoj život.

Naravno postoji i skeptičnost prema zakonu privlačenja, a mnogi smatraju da je previše pojednostavljen i da ne uzima u obzir druge faktore koji utiču na naš život, poput okruženja, genetike i društvenih faktora. Ipak, za neke ljude, zakon privlačenja predstavlja koristan koncept za samorazvoj i postizanje željenih ciljeva. POVEZANO: 6 savjeta kako odgojiti emocionalno inteligentno dijete

Vježbajte zakon privlačenja

Postoji mnogo različitih vježbi koje se mogu prakticirati kako bi se primijenio zakon privlačenja u svakodnevnom životu. Evo nekoliko primjera vježbi koje biste mogli isprobati:

Vizualizacija: Svjesno vizualizirajte ono što želite privući u svoj život. Zamislite sebe kako već živite to iskustvo ili postižete cilj. Uživajte u detaljima i koristite sva osjetila kako biste oživjeli tu sliku. Vizualizacija pomaže usmjeriti vašu pažnju i energiju prema onome što želite privući.

Zapisivanje afirmacija: Napišite afirmacije koje odražavaju ono što želite postići ili privući. Koristite pozitivne izjave u sadašnjem vremenu kao da je to već istina. Na primjer, umjesto “Želim”, koristite “Imam” ili “Uživam u”. Zapisivanje afirmacija pomaže vam usmjeriti um na pozitivne misli i vibracije.

Zahvalnost: Svaki dan svjesno izrazite zahvalnost za sve što već imate u životu. Fokusiranje na zahvalnost stvara pozitivne vibracije i otvara vrata za privlačenje više stvari za koje možete biti zahvalni. Možete zapisivati ​​zahvalnost u dnevniku ili jednostavno izgovarati zahvalnost u mislima.

Vježba namjernog razmišljanja: Budite svjesni svojih misli i namjerno usmjeravajte svoj um na pozitivne i konstruktivne misli. Kada primijetite negativne misli ili sumnje, zamijenite ih pozitivnim afirmacijama ili okrenite pažnju prema onome što želite postići. Vježba namjernog razmišljanja pomaže vam da stvorite pozitivne vibracije.

Akcija: Zakon privlačenja također uključuje preuzimanje akcije. Nakon što ste vizualizirali i postavili svoje namjere, važno je poduzeti korake prema ostvarenju ciljeva. Budite otvoreni za prilike i budite spremni preuzeti akciju kada se pojave. Akcija je važan dio procesa privlačenja onoga što želite.

Ove vježbe su samo neki primjeri, a možete eksperimentirati i prilagoditi ih svojim potrebama. Ključno je biti dosljedan i vjerovati u proces. Budite svjesni da rezultati možda neće odmah biti vidljivi, ali s vremenom i kontinuiranom praksom, zakon privlačenja može imati pozitivan utjecaj na vaš život.

POVEZANO: Afirmacije za zdravo tijelo Louise L. Hay