Mame Trudnice

Svekar i svekrva: Kako izgraditi dobar odnos?

Svekar i svekrva

Svekar i svekrva (termin ikoji se koriste za roditelje supruga ili partnera) su ljudi s kojima ćete jednostavno imati mnogo kontakta sada kada čekate dijete njihova sina. Prirodno je da se oko nekih stvari s njima nećete slagati, ali izgradnja dobrog odnosa ključna je za vaše zdravlje, ali i zdravlje vašeg djeteta.

Također, uspostavljanje snažnog i skladnog braka s vašim budućim suprugom ne uključuje samo njegovanje vaše veze s njim, već i njegovanje pozitivnog odnosa s njegovim roditeljima. Ulaganje u vašu vezu sa tazbinom može uvelike doprinijeti čvrstim temeljima vašeg braka i olakšati besprijekorno spajanje obiju obitelji. Da biste razvili dobar odnos s tazbinom, važno je razumjeti kako se povezati sa svakim od njih na individualnoj razini. POVEZANO: Teške teme i razgovori s partnerima

Svekar i svekrva bit će važan dio vašeg budućeg života

Ključni aspekt za parove da ostvare svoj puni potencijal u braku je psihološka potreba za neovisnošću od roditelja. Ovo načelo razdvajanja postaje osobito značajno u području odlučivanja. Iako je vrijedno razmotriti prijedloge i mišljenje svojih roditelja u vezi s različitim aspektima vašeg bračnog života, u konačnici je bitno da vi i vaš partner zajedno donosite odluke. Važno je zadržati autonomiju i ne dopustiti roditeljima da vas manipuliraju kako biste donijeli odluke s kojima se vi i vaš partner međusobno ne slažete. POVEZANO: I roditelji su dobili svoju pjesmu…

Održite dobar odnos sa svekrom i svekrvom

Svekar i svekrva

Neka vaš brak bude prioritet

Kada ste stupili u brak, prihvatili ste se uloge muža ili žene, što naravno uključuje i zeta ili snahu. Neka vam stalni prioritet bude njegovanje snažne veze sa supružnikom, stavljajući je u prvi plan. Imajte na umu da vi i vaš partner činite tim i da je ključno predstavljati ujedinjenu frontu kada rješavate probleme ili izazove koji uključuju roditelje onog drugog.

Uspostavite zdrave granice

Granice su smjernice koje definiraju što vam odgovara, a što ne. Neophodno je da vi i vaš supružnik vodite otvorene razgovore i zajednički odlučujete o granicama koje će upravljati vašom obiteljskom dinamikom. Na primjer, ako vam je prioritet rano odlazak vaše djece na spavanje, možete odlučiti da ne idete na večernja događanja, čak i ako to znači da ćete propustiti proslavu rođendana vaše šogorice. POVEZANO: Znakovi nezdravih granica u odnosima

Smanjite očekivanja

Uobičajeno je da imamo određena očekivanja, zamišljajući kako će se oni ponašati spram nas i naše djece. Međutim, stvarnost se ne mora uvijek uskladiti s tim idealiziranim očekivanjima. Važno je shvatiti da ne možemo kontrolirati postupke drugih ljudi.

Umjesto da se fiksirate na ono što želite da bude, pokušajte razmišljati kako iz onoga što je dobiti najbolje. Iako može biti izazovno, potpuno oslobađanje od očekivanja može vam omogućiti da pronađete zahvalnost u malim gestama i trenucima. Vaši svekar i svekrva vam možda neće čuvati djecu svakog petka, ali kada vam povremeno ponude pomoć, izrazite svoju zahvalnost za njihov doprinos.

Prihvatite fleksibilnost

Kad je riječ o ophođenju, njegovanje osjećaja fleksibilnosti može biti iznimno bitno. Ako s njima općenito imate dobar odnos, razmislite o tome da im progledate kroz prste radi manjih propusta. Ključ je da selektivno birate svoje bitke. Čak i ako vaš odnos nije tako dobar, ovaj savjet vrijedi poslušati. Usmjerite svoju energiju na rješavanje najvažnijih pitanja i zanemarite nevažne sitnice.

POVEZANO: Odlične knjige za odgoj sretne i zdrave djece