0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Nekoliko stvari na kojima možete uštedjeti prije nego beba dođe

Nekoliko stvari na kojima možete uštedjeti prije nego beba dođe Bebe.hr portal

Određenu količinu novca možete uštedjeti prije nego beba dođe na svijet što dugoročno može biti veoma pametan potez.

Tijekom trudnoće vi i vaša beba još ste uvijek jedno, pa možda i ne razmišljate toliko o svim njezinim potrebama izvan vaše utrobe. Ipak, za nekoliko mjeseci, fizički ćete se razdvojiti i beba će uz vašu pomoć početi vlastiti život u vanjskom svijetu. Kako bi se ta tranzicija odvila što ugodnije i jednostavnije bit će potrebno priuštiti joj najbolju hranu, odjeću, igračke. I sve ostalo što će joj biti potrebno.

Kako ne biste nakon poroda doživjeli šok i zaključili kako vam nedostaje novca za određene bebine potrebe – predlažemo nekoliko načina da se pripremiti . Kako bi uštedjeli novac prije nego se vaša sreća rodi.

 

Kako uštedjeti prije nego beba dođe

 width=

 

informirajte se o roditeljskim i dječjim naknadama. Postoje određene roditeljske beneficije kojih većina jednostavno nije svjesna. Potrudite se saznati što vam sve država nudi i omogućuje jednom kada postanete roditelj.

…pametan potez bio bi početi kupovati stvari za dijete onog dana kada saznate da ste trudni. Zašto čekati nekoliko mjeseci i sve kupovati? Za vaš kućni budžet mnogo lakše izdržati kupnju stvari s vremenskim odmakom. Dobra je ideja zamoliti prijatelje i rodbinu da vam za blagdane i rođendane umjesto bombonijera i vina ove godine kupe dječju odjeću, igračke i ostale stvari za bebu.

kupite multifunkcionalnu dječju sjedalicu koju ćete moći koristiti na više mjesta. Pametnije je uložiti više novca u kvalitetnu dječju opremu nego se kasnije mučiti s popravcima. Ili konstantnom kupnjom zamjenskih jeftinijih modela – što bi vas na kraju moglo koštati mnogo više.

razmislite o korištenju platnenih pelena koje je moguće prati u perilici za pranje rublja. Ove pelene nećete bacati već ćete ih uvijek iznova koristiti. Ako je to nešto što vam se ne sviđa, razmislite o naručivanju većih količina pelena jer ćete na ovaj način zasigurno uloviti odlične popuste.

…imajte na umu da će vaše dijete biti beba vrlo kratko vrijeme. Iz tog razloga uistinu nema potreba da baš svaku stvar kupujete – radije posudite! Naravno, pelene i dude kupit ćete samo za vaše dijete, ali kolijevka ili kolica uistinu ne moraju bit nova. Uzmite takve predmete od nekoga čije ih je dijete preraslo.

POVEZANO: Što svaki novopečeni tata mora znati?