0-6 mjeseci 1. godina 2. godina 3. godina 6-12 mjeseci Bebe Djeca Novorođenčad Savjeti i njega

Kako se kuha griz?

Griz

Griz je koristan dodatak bebinoj prehrani. Načini na koji možete naučiti kako se kuha griz različiti su i ovisit će o preferencijama vaše bebe. Fina tekstura griza čini ga pogodnom hranom za dojenčad, a nudi svestranost u pripremi slatkih i slanih jela.

Međutim, važno je napomenuti da griz može biti alergena namirnica, stoga treba poduzeti mjere opreza kada ga uvodite u bebinu prehranu. Bebe obično mogu početi jesti pšenične proizvode, uključujući griz, oko šestog mjeseca starosti kada počnu jesti krutu hranu.

Kako se kuha griz s obzirom na starost bebe

Prilikom pripreme ove kaše od griza imajte na umu nekoliko važnih sitnica;

  1. Griz je proizvod od pšenice. Vodite računa o mogućim alergijama ili probavnim problemima kada ga dajete malim bebama.
  2. Za bebe mlađe od 12 mjeseci koristite vodu kao bazu i dodajte izdojeno majčino mlijeko ili formulu za okus. Ako je vaša beba starija od godinu dana i već je probala i prihvatila kravlje mlijeko, možete ga koristiti kao alternativu.
  3. Slobodno dodajte različite sastojke u kašu, poput mljevenih orašastih plodova (uvijek pazite na alergije), suhog voća, svježeg i bobičastog voća. I začine poput kurkume, cimeta, meda (prikladno za djecu stariju od 1 godine), jaglice i još mnogo toga . Mogućnosti su beskrajne! POVEZANO: Zašto male bebe ne bi smjele jesti med?
  4. Ako želite, kravlje mlijeko možete zamijeniti mlijekom od orašastih plodova, poput bademovog, za malu djecu. POVEZANO : Veličine porcija, raspored i jelovnik za bebe od 7 mjeseci

A sada…najjednostavniji način pripreme za bebe!

Započnite kuhanjem 1 decilitra (dcl) vode u malom loncu.

Smanjite vatru i dodajte 1 žlicu griza. Dobro izmiješajte pjenjačom da nema grudica, a zatim ponovno pojačajte vatru.

Ostavite griz da se kuha otprilike 3 minute, ili prema uputama na pakiranju, uz povremeno miješanje.

Ova količina dovoljna je za jednu porciju za vašu bebu. Ako vašem mališanu treba više, jednostavno prilagodite mjere prema tome. Općenito, 1 dcl vode odgovara 1 žlici griza, što olakšava prilagođavanje recepta po potrebi.

POVEZANO: Kako se nositi kada bebe i djeca grizu, štipaju i čupaju druge?