0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Nemirna beba i kako joj se prilagoditi

Nemirna beba

Nemirna beba koja često plače i teško ju je smiriti može vam zadati mnogo glavobolje, pa čak vas i natjerati da pomislite da ste loš roditelj. Plač i bebe idu ruku pod ruku, naravno, budući da je dizanje galame jedina komunikacijska vještina koju vaše novorođenče poznaje. Ipak, bebin vas plač može brzo nadvladati, pogotovo kada ne možete shvatiti zašto je uopće tako uzrujana.

Svaki se roditelj u nekom trenutku osjeća kao da njegova beba možda nikada neće prestati plakati. Nedostatak sna i frustracija mogu uzrokovati da budete ljuti zbog situacije. U tim trenucima duboko udahnite. Zapamtite, bez obzira na to koliko ste frustrirani, nikada ne vičite na novorođenče. Ako trebate odmor, zamolite člana obitelji da se brine o njemu. Čak i pauza od 10 minuta može učiniti čuda za vaše stanje uma.

POVEZANO: 4 važna savjeta za roditelje kada dođe novorođenče!

Nemirna beba može biti smirena na nekoliko načina

Naučite previjati svoje dijete. Povijanje je provjerena metoda za smirivanje beba. Umotavši ih u dekicu, pružate im toplinu i sigurnost. Ako niste sigurni kako sigurno previti bebu, zamolite svog pedijatra da vas nauči. POVEZANO: Kako povijanje bebe utječe na bebine bokove

Nosite svoje dijete. Iako možda samo želite biti u drugoj sobi daleko od djeteta, bebe koje imaju više kontakta koža na kožu rjeđe plaču. Budite sigurni da ste odabrali nosiljku koja je točne veličine za vašu bebu i uvijek slijedite sigurnosne smjernice za njihovu upotrebu.

Pokušajte umiriti bebu šumovima. Ponavljajuće zujanje poput ventilatora, usisavača ili perilice može opustiti bebe. Pokušajte uključiti jednu od ovih stvari ili pustite šumove na YouTube-u u dijelu dana kada je vaša beba najnemirnija. Čak i šuškanje u uhu može biti dovoljno da umiri vaše dijete. POVEZANO: 4 rješenja za najčešće probleme spavanja beba

Idite u šetnju ili vožnju. Kretanje ili zujanje automobila umiruje bebe. Pokušajte prošetati po susjedstvu kako biste uspavali dijete.

Nemirna beba uživat će u masaži. Masiranje bebe može biti opuštajući ritual za oboje i odličan je način da umirite plač vašeg djeteta. Možete eksperimentirati s losionom ili posebnim uljima za masažu beba, iako ni jedno nije potrebno. Koristite nježan dodir koji je čvrst, ali ne škakljiv. POVEZANO: Masiranje bebe: Naučite pravilno izmasirati novorođenče

Naučite utvrditi razlike između vrsta plača vaše bebe

Iako je plakanje normalno za novorođenčad, ako ste prvi put mama ili tata, dešifriranje što zapravo znači „normalno“ nije uvijek očito. Prvi korak prema učenju kako umiriti nemirnu bebu je pristupiti zadatku što je smirenije moguće, budući da nervoza samo povećava stres za vas oboje. Možete očekivati da ćete čuti dva ili tri sata nemirnog plača dnevno tijekom prvih šest tjedana života vaše bebe.

Dakle, kada znate da je plakanje samo dio bebe, sljedeći korak je utvrđivanje je li plač koje čujete uobičajen znak za glad, umor ili prljavu pelenu. A za to je potrebno malo vježbe i prakse. Nakon što shvatite kako svaka vrsta plača zvuči, znat ćete da je nemir koji čujete vjerojatno normalan. Međutim, intenzivnije zapomaganje ili vrištanje može ukazivati na neuobičajenu razinu plača koja bi mogla ukazivati na veći problem.

POVEZANO: Kako da beba prestane plakati