0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Prednosti korištenja zvečke za bebe

zvečke za bebe

Zvečke za bebe izvrsne su igračke koje će vašem djetetu pomoći u razvoju kognitivnih sposobnosti od ranog djetinjstva. To nije samo jednostavna igračka koja stvara buku; ima mnoštvo dobrobiti za razvoj vašeg mališana. Ovisno o svojim značajkama, zvečka može poboljšati različite razvojne vještine, uključujući vizualno praćenje i koordinaciju oko-ruka.  Zvečke dolaze u različitim oblicima i veličinama, često ukrašene živim bojama visokog kontrasta i proizvode niz zvukova. POVEZANO: Savjeti kako ublažiti plinove kod bebe!

Zvečke za bebe – koje su joj prednosti?

Pružajući taktilnu i slušnu stimulaciju, zvečke igraju ključnu ulogu u razvoju bebinih neurokognitivnih putova. Također potiču vizualni razvoj i uče bebe o uzroku i posljedici. Prilikom odabira zvečke, roditelji i skrbnici trebali bi se pobrinuti da je prikladna za dob i sigurna. Izbjegavajte zvečke s malim dijelovima koji bi mogli predstavljati opasnost od gušenja. I razmislite o upotrijebljenim materijalima kao i svim dodatnim značajkama poput gumba, svjetla ili zubnih elemenata.

Zvečke su među prvim igračkama s kojima se bebe mogu aktivno baviti. Prije ove faze uglavnom istražuju svoju okolinu i provode vrijeme promatrajući. Otprilike u dobi od tri mjeseca svojoj bebi možete predstaviti zvečke i pokazati kako se s njima igrati. Kako bebe navrše šest mjeseci, postat će vještije u samostalnom korištenju zvečki. Odlučite se za velike zvečke s jarkim bojama i raznolikim uzorcima kako biste privukli njihovu pozornost.

Zvečke služe kao vrijedan alat za učenje beba o uzroku i posljedici. Zvuk koji proizvodi zvečka izaziva znatiželju u njihovim umovima, a neposredna slušna povratna informacija učvršćuje koncept da njihovi postupci imaju posljedice. POVEZANO: Mogu li bebe dobiti vodene kozice?

Štoviše, zvečke doprinose razvoju kognitivnih i motoričkih vještina kod beba. Možete ih sakriti izvan vidokruga i potaknuti bebu da ih traži, potičući tako sposobnost rješavanja problema. Kroz zvečke bebe uče slijediti upute i oponašati pokrete, pokazujući svoje rastuće kognitivne i motoričke sposobnosti. Na primjer, možete zamoliti bebu da vam da zvečku ili je protrese i promatrajte njihovu reakciju.

Nadalje, pomažu i u poboljšanju vještina hvatanja kod beba. U početku bebe hvataju predmete cijelom šakom, no kako se njihova koordinacija razvija, počinju koristiti palac i kažiprst. Dizajnirane su tako da ih je lako držati, što ih čini udobnom igračkom koja jača bebine ruke i prste dok istovremeno usavršava njihove sposobnosti hvatanja.

POVEZANO: Igračke za bebe za poboljšanje motoričkih vještina!