0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Savjeti i njega Trudnice

Sigurne kreme za sunčanje u trudnoći

Sigurne kreme za sunčanje koje možete koristiti u trudnoći pomoći će vam da vaša koža bude zaštićena čak i od najjačeg sunca. Tijekom trudnoće, hormonalne promjene mogu uzrokovati da vaša koža drugačije reagira na sunčevu svjetlost. Čineći vašu uobičajenu kremu za sunčanje potencijalno manje učinkovitom.

Zbog povećane osjetljivosti kože tijekom trudnoće, preporučljivo je razmisliti o korištenju krema za sunčanje posebno prilagođene za osjetljivu kožu i alergije.

Važno je da trudnice svakodnevno nanose kremu za sunčanje. Po mogućnosti kao dio svoje jutarnje rutine njege kože nakon čišćenja i nanošenja seruma ili hidratantne kreme koja je sigurna za trudnoću. Ako ste duže vrijeme izloženi suncu, kremu za sunčanje u trudnoći treba ponovno nanositi svakih nekoliko sati. Čak i kada ste u zatvorenom prostoru blizu prozora, i dalje biste trebali koristiti kremu za sunčanje kako biste svojoj koži pružili odgovarajuću zaštitu.

POVEZANO: Glavobolja u trudnoći (što je normalno, a kada se obratiti liječniku)

Sigurne kreme za sunčanje u trudnoći

kreme za sunčanje u trudnoći

Eucerin krema-gel za zaštitu kože osjetljive na sunce SPF 50

Eucerin krema-gel za zaštitu kože od alergija na SPF 50 je krema za zaštitu lica i kože od sunca. I je posebno formulirana za kožu sklonu alergijama od sunca kao što je polimorfna svjetlosna erupcija (PLE)Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtre za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Također sadrži alfa-glukozil-rutin koji pomaže u sprečavanju alergija od sunca kao što je PLE.

Kako bi se smanjio rizik od iritacije kože, ne sadrži parfem, a ova nemasna i neljepljiva krema-gel brzo se upija i otporna je na vodu.

Ako niste ljubitelj krema i više volite lagane losione još jedan dobitnik iz Eucerina idealan je za trudnice a to je Eucerin Sensitive Protect ekstra lagani losion za zaštitu od sunca SPF 50+. Ovaj ekstra lagani losion za zaštitu osjetljive kože od sunca SPF 50+ osim što štiti ujedno i smiruje osjetljivu kožu i štiti od oštećenja kože uzrokovanog suncem. Također je prikladan za atopičnu kožu. Ekstra lagani losion za sunčanje se odmah upija i vodootporan je. Sadrži i Eucerinovu ‘Anti-Stain After Wash’ tehnologiju -zaštitu protiv mrlja nakon pranja.

Neutrogena Sheer Zinc Mineral Stick

Neutrogena Sheer Zinc Mineral Stick za zaštitu od sunca vodootporna je opcija s visokim zaštitnim faktorom od 50, čime se osigurava značajna zaštita. Važno je napomenuti da ova krema za sunčanje ne sadrži potencijalno štetne kemikalije kao što su parabeni, boje i mirisi. Neutrogena je omiljena robna marka mnogih, a posebno osoba s osjetljivom kožom. Ovaj mineralni stick za zaštitu od sunca ističe se svojom glatkom primjenom. Posebno je pogodan za nanošenje na obraze i osjetljiva područja oko očiju.

La Roche-Posay Anthelios hidratantna krema SPF50+

Za dnevnu hidratantnu kremu bez mirisa sa zaštitnim faktorom tijekom trudnoće preporučuje se La Roche-Posay Anthelios hidratantna krema. Patentirana tehnologija filtriranja XL-PROTECT, pruža vrlo visok stupanj zaštite širokog spektra UVA/UVB i pomaže pri zaštiti od oštećenja uzrokovanih zagađenjem i infracrvenim zračenjem. Izuzetno otporna na vodu i znoj. Ne nadražuje oči. Ne ostavlja bijele tragove. Tehnologija Netlock : Revolucionarni sastojak u zaštiti od sunca: vrlo visok stupanj zaštite u nevidljivoj teksturi. To formulu čini nemasnom i neljepljivom, ali ove se mikrokapljice gela nakupljaju i tako oblikuju moćnu zaštitu i pružaju homogenu, nemigrirajuću i vrlo otpornu zaštitu.

Lerbolario krema za zaštitu od sunca za jako osjetljivu kožu SPF 30

Lerbolario krema za jako osjetljivu kožu, formulirana za jako sunce i prva izlaganja. S mrkvom, sezamom & karite maslacem i visokim zaštitnim faktorom – Vodootporna. Preporučuje se i za dječju kožu, idealna je za lice i grudi te odlična za cijelo tijelo. Obogaćena je iznimno hranjivim uljima, štiti od UVA i UVB zraka, pomaže u sprečavanju razvoja bora i održava baršunastu mekoću i gipkost kože.

POVEZANO: Eucerin – krema za sunce za bebe