0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Savjeti za vikend odmor s bebom

odmor s bebom

Da, vikend odmor s bebom može biti pravi izazov ako se niste dobro pripremili! Mnogo je stvari koje morate ponijeti i na koje morate misliti. Odnosno puno je više onih situacija na koje se morate pripremiti. Posebno kada ste svjesni da ćete se vrlo vjerojatno pripremiti na deset scenarija da bi se u konačnici dogodio jedanaesti. Ali sve su to slatke brige kada idete na vikend odmor s bebom jer ovo je prekrasna prilika da se još više povežete sa svojim djetetom.

Imat ćete posla s kompliciranim rasporedima, velikom količinom dječje opreme za putovanja i graničnom iscrpljenošću. Ipak, pronalazak mjesta za vikend odmor prilagođen bebama isplati se jer nema ništa bolje nego vidjeti kako vaša beba prvi put doživljava novo mjesto. Postizanje glavnih prekretnica kao što su smiješak, sjedenje ili puzanje dok ste na odmoru s bebom čini uspomenu koju ćete uvijek čuvati. POVEZANO: Pet zabavnih obiteljskih aktivnosti: Razbijte monotoniju!

Sjetite se ponijeti sve što vam je potrebno

Provesti vikend s bebom savršena je prilika da doživite nešto novo s vašom bebom. To je također prilika da se prisjetite svog „starog života“ prije nego ste postali majka i otac 0-24. Rezervirajte vikend sa svojom bebom, znajte svoje izlazne rute i budite spremni vratiti se kući ako ne uspije. Bez obveze. Budimo realni – moguće je da će vaš prvi vikend odmor s bebom završiti prije negoli ste se nadali. Ipak, sve je to dio roditeljstva. POVEZANO: Ideje za igre i aktivnostima koje pomažu razvoju bebine mašte

Ali kako biste to pokušali izbjeći dobro se pripremite…

…ne zaboravite ponijeti više rezervnih komada odjeće za vašu bebu.

…ponesite dosta hrane kako nitko ne bi ostao gladan (ako ne dojite ključno je da imate uvijek dovoljno formule, opremu i vodu). Restoran neće biti najbolja opcija ako putujete sa sasvim malenom bebom.

…higijenske potrepštine moraju vam biti pri ruci u svakom trenutku. Znači ne zaboravite vlažne maramice, ručnike, suhe maramice, pelene i kreme.

…igračke i dude također su nezaobilazan dio asortimana na vikend odmoru. Moguće je da će vašoj bebi u nekom trenutku postati dosadno dok vi odmarate – uz omiljenu igračku i dudu to se neće dogoditi. POVEZANO: Kako razveseliti i nasmijati bebe?

…ne zaboravite šeširić i kremu za sunce (čak i ako nije jako sunce).

…strpljenje. Naoružajte se strpljenjem jer će vam biti potrebno – možda i presudno da put prođe u najboljem redu.

POVEZANO: 10 stvari koje bebe jako vole kao i objašnjenje zašto!