0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Mame Novorođenčad

Wellness vikend s bebom

Wellness vikend s bebom

Wellness vikend s bebom nekada je bio potpuno nezamisliv jer se smatralo kako vaša beba nema što raditi s vama na ovakvom mjestu. Nasreću, vremena su se promijenila pa postoje i wellness centri koji u svoju ponudu uključuju i programe koji odgovaraju majkama s malim bebama. Također, danas se dobro zna koliko je opuštanje ovog tipa dobro i za sasvim malene bebe.

Djeca su danas pod stresom od mnogo ranije negoli je to bilo uobičajeno prije dvadesetak godina. Sve to ne čudi s obzirom na to da se ukupna razina stresa koju odrasli doživljavaju znatno povećala. Bebe osjete majčin nemir koji se zatim prenosi i na njih. Upravo je zato isplanirani wellness vikend s bebom odlična ideja da se svi opuste! POVEZANO: Masaža bebe

Wellness vikend s bebom pozitivno utječe na vaše novorođenče

Osim što je ovo jedan od odličnih načina da se povežete sa svojom bebom i zajedno opuštate, wellness i spa centri zapravo su veoma zdravi za vašu bebu. Potražite ponude spa centara koji na kojima postoje posebni bazeni i oprema kako bi u vodenim sadržajima uživale i bebe od svega nekoliko mjeseci.

Bebe rastu u vodenom okruženju 9 mjeseci i stoga su savršeno upoznate s vodom. Dakle, već nekoliko tjedana nakon rođenja mogu bez problema krenuti s vodenim aktivnostima. Pa, jedna od tih aktivnosti je pedijatrijska hidroterapija, u kojoj plutanje omogućuje bebi slobodno i prirodno kretanje.

Priuštite svojoj bebi Baby Spa koji je posvećen promicanju ranih razvojnih aktivnosti koje podržavaju motoričke, osjetilne i kognitivne vještine – njegujući pritom sigurnu povezanost između dojenčadi i njihovih roditelja. POVEZANO : Kako brinuti za osjetljivu bebinu kožu?

Dobrobiti Kupke za bebe u Baby Spa centru:

  • Mišićna i koštana snaga povećavaju se nježnim otporom vode
  • Kretanje kroz vodu pozitivno utječe na probavni i krvožilni sustav, što može smanjiti razinu grčeva i smanjiti rizik od žutice tri ili četiri dana nakon rođenja
  • Suptilni pritisak vode na prsa može povećati kapacitet pluća jačanjem interkostalnih mišića i dišnog sustava
  • Redoviti posjeti mogu koristiti kardiovaskularnom sustavu
  • Potiču se urođeni refleksi plivanja i razvija koordinacija dok uče kontrolirati svoje pokrete

POVEZANO: Vježbe za mame i bebe!