Djeca Savjeti i njega

Pobrinite se da vaše dijete ima dovoljno vode!

Pobrinite se da vaše dijete ima dovoljno vode! Bebe.hr portal

Kada osoba izgubi više tekućine nego što unese govorimo o dehidraciji. To znači da je količina vode u tijelu osobe pala ispod razine potrebne za normalno funkcioniranje.

Za vrijeme vrućeg vremena aktivna djeca mogu vrlo lako dehidrirati. Neki mogu čak doživjeti čak toplinski udar. Pogotovo ako je dijete uključeno u barem sat vremena tjelesne aktivnosti visokog intenziteta tijekom vrućeg dana.

Stoga aktivnu djecu treba poticati da redovito piju kako ne bi osjećali žeđ. Također omogućiti da dijete ima dovoljno vode. Kao i učiti ga da radi redovite pauze za piće tijekom vježbanja, što je vrlo važno.

Koje je najbolje piće za djecu?

dijete ima dovoljno vode

Voda. Ona bi uvijek trebala biti prvi izbor. Djecu treba poticati da dijete ima uvijek dovoljno vode sa sobom i da nosi bočicu vode te da se tijekom aktivnosti zaustave i piju. Pića koja sadrže malo ugljikohidrata (šećera) i dodatne soli (kao što su sportski napici) mogu biti korisna, ali nisu uvijek potrebna.
Osim ako su uključena u aktivnosti visokog intenziteta više od sat vremena, 2-3 puta tjedno.

Ponesite sa sobom ohlađenu vodu i sportsko piće za vrijeme vrućeg dana kada su djeca uključena u vježbe visokog intenziteta. To će im pomoći da ostanu hidratizirani.

Iako sportska pića mogu biti korisna tijekom vježbanja, nisu dobar izbor za piće općenito. Bogate su šećerom i mogu potaknuti unos viška energije. Također budite oprezni pri odabiru sportskih pića. Neka “energetska” pića mogu sadržavati druge aditive kao što je kofein. Ovo nije prikladno za djecu.

POVEZANO: Igra i prijateljstvo: Razvoj kroz rano djetinjstvo