12 do 24 tjedna Trudnice

Spremni dočekajte porod uz prenatalni tečaj

Spremni dočekajte porod uz prenatalni tečaj Bebe.hr portal

Odgovore na sva pitanja koja vas možda čine nervoznima i nepripremljenima možete potražiti na prenatalnim tečajevima. Uz učenje o učinkovitom načinju disanju i tehnikama opuštanja, o dojenju i potencijalnim komplikacijama, nove majke također dobivaju utjehu jer znaju da nisu same u tom procesu.

Odlazak na prenatalni tečaj pravi je trenutak za uključivanje vašeg partera. Teško ćete muškarca nagovoriti na čitanje knjige o trudnoći pa su tečajevi odlično mjesto za nadoknaditi znanje. Ako vaš partner ima priliku postavljati pitanja i sudjelovati u procesu, bolje će vam moći pomoći tijekom trudnoće i nakon što je beba rođena. Što više oboje znate, to ćete bolje moći zajedno djelovati i tako bolje pomoći sebi i bebi.

 width=

Koje je metoda poroda pravi izbor za vas?

Osim odgovora na stotine pitanja o nepoznatom stanju u kojem ste se našli prenatalni tečajevi pripremit će vas za jednostavniji, lakši i brži porod. Tijekom predavanja učit ćete kako pravilno disati i usmjeriti svoje disanje kako bi beba na što bezbolniji i brži način stigla na svijet. Važna stvar kod bilo koje metode jest da žena koristi ono što je naučila, već prema potrebi. Svatko prolazi proces poroda drukčije. Dvije najpopularnije metode poroda su Bradleyjeva metoda i Lamaze tehnika.

Bradleyeva metoda poroda

Ova se metoda još i naziva „porod koji vodi otac“ jer je otac taj koji vodi ženu kroz porod. On potiče normalne aktivnosti tijekom prvih stadija poroda. Žena ima zatvorene oči, unutarnji fokus na koji se koncentrira, vježba se duboka relaksacija i puno očevo sudjelovanje u porodu.

Lamaze tehnika poroda

Jedne od najpopularnijih metoda prirodnog poroda potiče ženu da na trudove odgovara različitim tipovima disanja koji se ubrzavaju s intenziviranjem trudova. Na ovaj način više kisika dolazi djetetu i mišićima maternice. Pretpostavlja se da usmjerivanje na disanje odvlači ženinu pažnju od boli trudova.