25 do 40 tjedana Trudnice

Putovanja u visokom stupnju trudnoće

Putovanja u visokom stupnju trudnoće

Putovanja u visokom stupnju trudnoće nikako nisu nešto što biste trebali izbjegavati, već je samo važno prilagoditi način putovanja svome stanju. Za trudnice se drugo tromjesečje trudnoće općenito smatra najsigurnijim razdobljem za putovanje. Naravno pod pretpostavkom da nema komplikacija.

Međutim, ključno je konzultirati se sa svojim liječnikom prije planiranja bilo kakvog putovanja, osobito ako se vaša trudnoća smatra visokorizičnom. Također je preporučljivo razmotriti razinu medicinske skrbi koja je dostupna na željenom odredištu! Osiguravajući da je odgovarajuća pomoć dostupna ako je potrebna. POVEZANO: Znakovi da se bliži porod!

Za putovanja u visokom stupnju trudnoće potrebne su određene prilagodbe

Putovanje zrakoplovom ne predstavlja inherentnu štetu ni vama ni vašoj bebi. Međutim, bitno je razgovarati o svim zdravstvenim problemima ili komplikacijama povezanim s vašom trudnoćom sa svojom primaljom ili liječnikom prije nego što krenete na let.

Imajte na umu da se vjerojatnost porođaja prirodno povećava nakon 37 tjedana trudnoće (oko 32 tjedna za trudnoće s blizancima). A neke zrakoplovne tvrtke mogu imati ograničenja letenja tijekom kasnijih faza trudnoće. Preporučljivo je provjeriti kod zračnog prijevoznika njihova posebna pravila u tom pogledu. Ako ipak odlučite letjeti, ne zaboravite ostati hidrirani unosom dovoljno vode i trudite se redovito se kretati, idealno svakih 30 minuta. Također, možete razmisliti o kupnji stupnjevitih kompresijskih ili potpornih čarapa u ljekarni, jer mogu pomoći u smanjenju naticanja nogu. POVEZANO: 4 korisna trika za odjeću za trudnice!

Ako putujete automobilom pravite redovite pauze tijekom putovanja kako biste protegnuli noge i koristili zahod kada je to potrebno. Radi vlastite sigurnosti uvijek nosite sigurnosni pojas. Pojasnicu sigurno postavite preko krila i ispod trbuha, pojas za rame iznad svog trbuha i između grudi. Izbjegavajte postavljanje pojasa na krilu izravno preko trbuha jer bi iznenadni trzaj potencijalno mogao uzrokovati odvajanje posteljice od maternice.

Ako sjedite na suvozačevom sjedalu, prilagodite položaj sjedala kako biste ga pomaknuli dalje od ploče s instrumentima. Ova prilagodba ima za cilj minimizirati utjecaj aktiviranja zračnog jastuka u slučaju sudara. Tijekom vožnje, namjestite svoje sjedalo što je više moguće unazad od upravljača, a pritom zadržite sigurnu i udobnu kontrolu nad vozilom. Podešavanje nagiba upravljača prema dolje, dalje od vašeg trbuha, također može pružiti dodatnu udobnost.

POVEZANO: Korisne tehnike opuštanja za vrijeme trudnoće