0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Savjeti za trudnice: Briga o sebi

Savjeti za trudnice: briga o sebi

Savjeti za trudnice i mlade mame koji će vam pomoći da se lakše nosite sa svime što dolazi uključuju brigu o sebi i bebi. Nove majke posvete otprilike 1400 sati online u istraživanju, tražeći načine kako osigurati sreću i dobrobit svojih beba. Prirodno je osjećati zabrinutost dok se snalaze u ovom novom području odgovornosti.

Iako je trudnoća samo početna faza, igra ključnu ulogu u zdravlju vašeg djeteta. Da biste krenuli pravim putem, evo bitnih savjeta za vođenje vaše prve trudnoće.

Savjeti za trudnice

Prihvatite iščekivanje s veseljem!

Odvojite slobodno vrijeme za partnera, prijatelje ili sami za sebe kako biste proslavili i razmislili o nadolazećim promjenama u vašem životu s dolaskom bebe. Cijenite svaki trenutak svoje trudnoće dok brzo prolazi. Uživajte u osjećaju pokreta vaše bebe i divite se rastu vašeg trbuha. Dok željno iščekujete susret sa svojim sinom ili kćeri, ne zaboravite cijeniti ovo posebno vrijeme i uronite u iskustvo.

Njegujte svoju mrežu podrške

Otkrijte svoj sustav podrške među obitelji, prijateljima ili lokalnim grupama mama. Aktivno se uključite, tražite vodstvo i povežite se s drugim majkama. Imati snažnu mrežu podrške tijekom trudnoće i nakon nje neizmjerno je vrijedno. POVEZANO: Obiteljska potpora u trudnoći važna je za zdravlje trudnice

Drijemajte

Savjeti za trudnice

Umor je čest, osobito tijekom prvog tromjesečja. Vaše tijelo prolazi kroz hormonske promjene koje će utjecati na vašu razinu energije. Odvojite vrijeme da nadoknadite san i dopustite svom tijelu da se opusti. Nakon što se beba rodi, nećete imati priliku za odmor tako često. Vaš raspored spavanja bit će nedosljedan i manjkav. Stoga si priuštite popodnevni san kako biste se oporavili i ublažili stres posla i privatnog života. Također je važna odgovarajuća količina sna noću. Kako vaša trudnoća bude odmicala, bit će vam sve teže spavati noću. Često ćete koristiti kupaonicu i boriti se da pronađete udoban položaj za svoj rastući trbuh.

POVEZANO: Čaj od lavande u trudnoći

Rezervirajte termin za prenatalnu masažu

Prije poroda dogovorite termin za profesionalnu prenatalnu masažu. Masaža s malim učinkom liječi bol u donjem dijelu leđa koji može biti problem tijekom cijele trudnoće. Također će povećati cirkulaciju i ukloniti upalu koja uzrokuje naticanje. Izbjegavajte masažu na početku prvog tromjesečja. Većina praktičara neće prihvatiti žene u to vrijeme jer je mogućnost pobačaja veća.

POVEZANO: Masaža za vrijeme trudnoće, što je dobro, a što ne?

Prigrlite kontakt „koža na kožu“

Nakon porođaja dajte prednost kontaktu s novorođenčetom. Ova intimna praksa, koja se često naziva Zlatni sat, događa se odmah nakon poroda. Nakon što se beba rodi, stavit će ju izravno na vaša prsa, potičući kontakt kože na kožu. Ova blizina pruža brojne prednosti, uključujući regulaciju bebinog disanja, tjelesne temperature i srčanog ritma.

POVEZANO: Kozmetički tretmani u trudnoći