Bebe Novorođenčad

Savjeti za prvi izlazak iz kuće s novorođenčetom

prvi izlazak iz kuće s novorođenčetom

Kada će biti i kako će izgledati prvi izlazak iz kuće s novorođenčetom je odluka koja se razlikuje od roditelja do roditelja. Važno je imati na umu da su novorođenčad vrlo osjetljiva i imaju slab imunološki sustav, pa je važno poduzeti odgovarajuće mjere opreza prije nego što krenete s njima van.

Prije nego što izađete s novorođenčetom, dobro je konzultirati se s pedijatrom. Oni će vam dati informacije o zdravlju vašeg djeteta, razgovarati o imunizaciji i dati preporuke o vremenu prvog izlaska. POVEZANO: Novorođenče: što očekivati prvih nekoliko tjedana?

Kada bi trebao biti prvi izlazak?

Ako vaša beba nije rođena kod kuće, već će je na putu iz bolnice imala susret sa svježim zrakom. Zato “kada “ne treba komplicirati. Izađite čim se osjećate spremni. U redu je izvesti svoje novorođenče van u kratku šetnju u kolicima ili posjetiti obitelj u blizini. Najbolje je da putovanja u početku budu kratka, oko 30 do 45 minuta. To će vam oboje dati priliku da se prilagodite iskustvu. POVEZANO: Što kada drugi žele držati, nositi i maziti vaše novorođenče?

Savjeti za prvi izlazak iz kuće s novorođenčetom

Prije izlaska van, osigurajte da su dijete dobilo sve potrebne imunizacije i da je u općem dobrom zdravstvenom stanju. U prvih nekoliko tjedana života, dobro je izbjegavati mjesta s velikim gužvama ili prostorima gdje je moguća izloženost bolestima. Novorođenčad je osjetljiva na infekcije, pa je bolje izbjegavati mjesta kao što su trgovački centri ili javni prijevoz dok se imunološki sustav djeteta ne razvije dovoljno.

Kada izlazite van, budite svjesni vremenskih uvjeta. Ako je previše vruće, hladno, vjetrovito ili kišovito, trebali biste odgoditi izlazak. Također, držite dijete zaštićeno od izravnog sunčevog svjetla i koristite prikladnu odjeću za njihovu udobnost.

Prije nego što dodirujete ili držite svoje novorođenče, uvijek operite ili dezinficirajte ruke. To je važno kako biste smanjili rizik od prenošenja bilo kakvih infekcija.

Pripremite torbu s osnovnim stvarima poput pelena, rezervnih kompleta odjeće, dekice, maramica, hrane (ako je potrebno), bočice (ako se hrane na boci) i drugih potrepština koje će vam trebati tijekom izlaska.

Na kraju, odluka o prvom izlasku s novorođenčetom ovisi o vama kao roditelju i vašem povjerenju u situaciju. Ako ste nesigurni ili zabrinuti, uvijek se možete konzultirati s pedijatrom koji će vam dati dodatne smjernice i preporuke.

POVEZANO: 4 važna savjeta za roditelje kada dođe novorođenče!