0-6 mjeseci 6-12 mjeseci Bebe Novorođenčad

Uspavljivanje nemirne bebe

Uspavljivanje nemirne bebe

Uspavljivanje nemirne bebe bit će nešto teže od uspavljivanja bebe koja prihvaća da je njezino vrijeme za spavanje onda kada ju stavite u krevetić. Vrijeme je za spavanje, a vaša beba ne surađuje. Plače i ne može se umirit.

Goruće pitanje koje vam je na umu, a koje dijele mnogi roditelji, jest kada će i kako vaša beba naučiti umiriti se sama i bez ikakvog napora? Ako je vaša beba prerasla fazu novorođenčeta, ali nastavlja nemilosrdno plakati kada je pokušate spustiti, ipak postoje načini na koje ju možete umiriti. POVEZANO: Što kada beba neće spavati?

Uspavljivanje nemirne bebe lakše ja ako poslušate ove savjete

Prije nego što pretpostavite da je vaša beba samo mrzovoljna, procijenite njene osnovne potrebe – je li gladna, žedna, ima mokre pelene ili je previše umorna. Kada zaključite da ove probleme možete eliminirati pokušajte sljedeće:

Pokušajte staviti bebu na spavanje svaki dan u isto vrijeme, pazite da se ne preskaču drijemanja i da se spavanje ne odgađa. Pridržavanje rasporeda sprječava da vaša beba postane preumorna, što umanjuje njihovu sposobnost da se učinkovito umiri.

Zvuk ventilatora ili uređaja za bijeli šum može biti umirujući za vašu bebu. Mnoge bebe više vole stalni zvuk nego potpunu tišinu. Uključite uređaj za bijeli šum kada je vrijeme za spavanje, jer to može postati signal vašoj bebi da je vrijeme za spavanje. POVEZANO: Umirivanje bebe: Što činiti, a što izbjegavati?

Novorođenčad u dobi od 0 do 3 mjeseca još nije razvila sposobnost samoumirivanja. Oslanjaju se na vašu pomoć da se smjeste i ponovno zaspu. Normalno je da su uznemirena, da se često bude između ciklusa spavanja i kada im je potrebno hranjenje ili promjena pelena. Reaktivno namještanje, gdje pomažete svojoj bebi da se smjesti, uobičajeno je u ovoj fazi.

Svaka je beba jedinstvena, a njihova sposobnost smirivanja ovisi o njihovom individualnom temperamentu. Nekim bebama može biti teže smiriti se, uzrokujući stres i frustraciju. Ne zaboravite dati prednost brizi o sebi, a ako trebate odmor, možete staviti bebu u njezin krevetić i odmaknuti se na nekoliko minuta. POVEZANO: Nemirna beba i kako joj se prilagoditi

Nekoliko strategija koje će vam pomoći da smirite svoju bebu:

  • Nježno dodirujte svoju bebu, tapšajte ju ili mazite u krevetiću.
  • Koristite tihe zvukove šuštanja, umirujuću glazbu ili bijeli šum.
  • Provjerite trebaju li promijeniti pelene.
  • Pazite da im nije hladno ili previše vruće.
  • Potvrdite da nije prošlo više od 2 do 3 sata od posljednjeg hranjenja.
  • Ako jedan pristup ne djeluje nakon 5 minuta, pokušajte s drugim.
  • Nastavite s odabranim pristupom dok se beba ne smiri.
  • Na kraju, stavite svoju bebu u krevetić kada je umorna, ali još uvijek budna. To ih potiče da nauče vještine samoumirivanja.

POVEZANO : Spavanje novorođenčeta: 5 uobičajenih grešaka koje vjerojatno radite