2. godina 3. godina Djeca

Čemu uči Twister igra za djecu?

Čemu uči Twister igra za djecu? Bebe.hr portal

Twister igra za djecu je jako zabavna igra i izvrsna je za razvijanje dječje mašte, fizičkih i kognitivnih sposobnosti. Twister će vašem djetetu omogućiti učenje tako da ono niti ne shvati da zapravo uči.

Povezivanje učenja i zabave jedno je od glavnih i najboljih karakteristika ove društvene igre. S obzirom na to da se radi o igri za koju su potrebna barem dva igrača – a zanimljivija je što je igrača više, idealna je za obiteljsko druženje.

 

Čemu Twister može naučiti dijete?

 width=

 

  • Izvrsna je za prepoznavanje boja. Ovo će biti posebno korisno kako biste provjerili je li s djetetovim vidom i raspoznavanja sve u redu. I eliminiranja disleksije.
  • Vaše će dijete putem Twistera učiti pozicijske riječi (lijevo/desno). Koje predstavljaju problem i ponekim odraslim ljudima ako ih nisu savladali u ranoj dobi.
  • Rješavanje problema još jedna važna vještina koja se uči za vrijeme ove igre. Dijete će morati locirati prazan krug i odlučiti kako pomaknuti dijelove tijela da ne padne.
  • Putem Twistera djeca razvijaju samosvijest o pojedinim dijelovima tijela.
  • S obzirom na to da prilikom igre svaki igrač mora čekati svoj red kako bi „povukao potez“ ovo je dobar način da vaše dijete nauči biti strpljivo i čekati svoj red.
  • Jasno govorenje i artikulacija pomoći će vašem djetetu da se dobro izražava (nazivi boja i dijelova tijela).
  • Praćenje uputa vještina je koju bi svako dijete trebalo savladati. A putem Twistera to postaje iznimno zabavno („Stavi desnu ruku na crveni krug.“).

Možda će Vas još zanimati: Igranje je način na koji mala djeca uče!

 

 

Kako se igra Twister igra za djecu?

Ovo je igra namijenjena za 2 do 4 igrača + sudac. Igrači stoje jedan nasuprot drugom na vanjskoj strani podloge s krugovima. Peta je osoba Sudac koji okreće kazaljku na karti s bojama. I zatim proziva dio tijela i boju na koju pokazuje strelica (“Lijeva noga, plava boja”, “Desna ruka, žuta boja”).

Svi igrači u isto vrijeme slijede upute, postavljajući odgovarajući dio tijela na otvoreni krug.

Kada igrači laktom ili koljenima udare u strunjaču, oni su eliminirani. Zadnji igrač koji ostane stajati je pobjednik!

Ova prilično jednostavna igra iznimno je zabavna i smiješna. Posebno ako igra maksimalan broj igrača jer će svakako doći do ispreplitanja, padanja i popikavanja pa smijeha neće nedostajati!

POVEZANO: Zašto je igra važna za djecu