Mame

Donosimo što možete sami učiniti da smanjite celulit

Smanjite celulit

Smanjite celulit pomoću ovih savjeta koje možete bez problema primijeniti kod kuće i pronađite novu udobnost u vlastitoj koži. Kad je riječ o brizi o našem tijelu, celulit može biti izvor frustracije za mnoge. No, nemojte dopustiti da vas zabrinutost oko celulita sputava. Istražit ćemo niz jednostavnih i učinkovitih koraka koje možete poduzeti sami kako biste smanjili prisutnost celulita. Bez obzira na vašu dob, ovi savjeti vam mogu pomoći da krenete na put samopoboljšanja i otkrijete načine kako se osjećati dobro u vlastitoj koži. POVEZANO: Savjeti i trikovi za ljepotu u trudnoći

Smanjite celulit kod kuće

Je li moguće potpuno ukloniti celulit nakon što se razvije? Nažalost, čini se da je potpuno uklanjanje malo vjerojatno. Međutim, postoje djelotvorni kućni tretmani koji mogu pomoći u njegovu smanjenju.

Među najboljim prehrambenim proizvodima za smanjenje ili sprečavanje celulita su:

  • Lanene sjemenke: Lan je izvrstan za općenito zdravlje i zdravlje kože jer regulira razinu estrogena i potencijalno poboljšava proizvodnju kolagena. Uključite lanene sjemenke u doručak, smoothieje ili ih konzumirajte samostalno.
  • Hidratantna hrana: Odaberite prirodno hidratantnu hranu poput svježeg povrća, voća poput lubenice, bobica, krastavca, celera, agruma i bilja. Pravilna hidratacija pomaže u sprječavanju nadutosti i suhoće doprinoseći glađem izgledu kože. Dovoljan unos vode također je ključan za izbacivanje toksina. Ciljajte na 8 do 10 čaša dnevno za dobro hidratiziranu kožu.
  • Hrana bogata vlaknima: Uključite u prehranu namirnice bogate vlaknima poput povrća, orašastih plodova, sjemenki i bobica. Vlakna pomažu u čišćenju debelog crijeva, suzbijanju gladi, podržavaju metabolizam i ravnotežu hormona. Hrana bogata antioksidansima također je korisna jer pomaže u smanjenju oštećenja slobodnim radikalima (koji su odgovorni za starenje kože). POVEZANO: Kako podržati zdrave prehrambene navike trudne partnerice

Postoje namirnice koje biste trebali izbjegavati

Šećer i sol: Pazite na unos šećera, jer dovodi do zadržavanja tekućine, upale i skladištenja tjelesne masti – čimbenika koji pridonose izgledu celulita. Slično tome, ograničite unos soli kako biste spriječili zadržavanje vode.

Rafinirano brašno i žitarice: Smanjite unos proizvoda od rafiniranog brašna i žitarica, koji se brzo pretvaraju u šećer i bogati su kalorijama. Odlučite se za prehranu koja omogućuje unos kolagena, budući da kolagen igra važnu ulogu u čvrstoći i elastičnosti kože. Juha od kostiju odličan je izvor kolagena i aminokiselina poput glutamina koji će vam pomoći da smanjite celulit. POVEZANO: Ovo ljeto slavite ljepotu trudničkog tijela

Dodatne mjere koje možete poduzeti

Razmislite o suplementima protiv celulita poput bromelaina i proteolitičkih enzima kako biste se borili protiv upale i spriječili stvaranje celulitnog tkiva.

Ekstrakt kola oraščića, bez kofeina i s opuštajućim svojstvima, može pomoći u poboljšanju elastičnosti i debljini kože. Ekstrakt zelenih zrna kave, afričkog manga i fuksoksantina nude slične koristi i mogu pomoći u cirkulaciji i metabolizmu masti.

Uvedite redovito vježbanje u svoj rutinu. Intervalni trening, poput treninga s izmjeničnim intenzitetom, može biti učinkovitiji od dugih kardio vježbi u izgradnji mišića i oblikovanju tijela. Preporučljivo je kombiniranje treninga s izmjeničnim intenzitetom i treninga s otporom, koji traju od 20 do 40 minuta dnevno. Trening s utezima i izometrički trening (npr. Barre, BarreAmped i Pilates) korisni su za oblikovanje i jačanje tijela.

Ovi pristupi donose dugotrajne koristi za vaše tijelo i zdravlje te vam pomažu da smanjite celulit bez potrebe za kirurškim postupcima. POVEZANO: Gubitak samopouzdanja – Kako ga ponovno izgraditi?