Planiranje trudnoće Savjeti i njega

4 odlične knjige korisne za planiranje trudnoće

knjige korisne za planiranje trudnoće

Mnoge buduće trudnice i njihovi partneri žele znati što više o putu koji je pred njima stoga donosimo knjige korisne za planiranje trudnoće koje će vam sigurno dati odgovore. I možda će vam otvoriti i neka nova pitanja o kojima možete diskutirati unaprijed i pripremiti se.

Trudnoća je uzbudljivo razdoblje u kojem planirate budućnost svoje sve veće obitelji, ali može biti i puno pitanja i briga. Promjene na vašem tijelu i iznenađujući simptomi mogu se pojaviti niotkuda. Za buduće roditelje to je potpuno novo iskustvo. Čak i iskusni roditelji mogu biti iznenađeni razlikama u odnosu na prethodne trudnoće. Priprema za sljedećih devet mjeseci ključna je za mentalno i fizičko zdravlje, pa vam čitanje knjige korisne za planiranje trudnoće (ili više njih!) može pomoći otkriti više o svom tijelu i promjenama koje možete očekivati. POVEZANO: Akupunktura kao metoda za povećanje plodnosti

Koje knjige pročitati prije planiranja trudnoće?

1# Što očekivati: Prije nego što očekujete (Heidi Murkoff)

Sve što parovi trebaju znati prije planiranja trudnoće pronaći će u ovoj knjizi. S potpuno ažuriranim informacijama o imunizaciji, genetskom probiru, virusu Zika, praćenju ovulacije, najnovijim visokotehnološkim i niskotehnološkim tretmanima plodnosti – od IVFa do surogat majčinstva i više. Knjiga dolazi mogućnošću popunjavanja dnevnika plodnosti kako biste pratili avanturu rađanja bebe i posebnim savjetima za budućnost.

2# Što jesti kada ste trudni (Nicole M. Avena, PhD)

Sadrži 50 recepata kao i informacije o razvoju bebe (mnogo vegetarijanskih opcija). Bilo da već očekujete bebu ili razmišljate o roditeljstvu, ova knjiga služi i kao tjedni vodič za hranu za buduće roditelje. Čitatelji će naučiti desetke novih recepata dok uče o razvoju bebe. Sviđa nam se lako razumljiva analiza prehrane u knjizi, uključujući koju hranu jesti u svakom tromjesečju. Osim toga, autorica Nicole M. Avena, PhD, ima dodatne savjete za one koji planiraju dojiti, tako da knjigu možete koristiti i nakon rođenja.

3# Ovladavanje plodnošću (Keely McNamara, CNM)

Tajna razumijevanja vaše plodnosti leži u razumijevanju vašeg ciklusa. Knjiga vam pruža sve informacije koje su vam potrebne da preuzmete potpunu kontrolu nad svojim reproduktivnim zdravljem. Knjiga uključuje: Od tekućine do folikularne faze, naučite sve ono što vas mama (vjerojatno) nikada nije naučila o vašoj mjesečnici. Pratite svoju bazalnu tjelesnu temperaturu tijekom dvadeset i četiri mjeseca s grafikonima označenim bojama koje olakšavaju razumijevanje i vizualizaciju progresije. Bez obzira imate li redovit ili neredovit ciklus. Otkrijte kako iskoristiti sve ove informacije i primijeniti ih na svoj život, zdravlje i reprodukciju. POVEZANO: Koliko dugo traje ovulacija?

4# Making Babies (Sami S. David MD i Jill Blakeway LAc)

Knjiga nudi dokazani tromjesečni program osmišljen kako bi svakoj ženi pomogao da zatrudni. Medicina plodnosti danas se temelji na agresivnim kirurškim, kemijskim i tehnološkim intervencijama, ali autori vjeruju u bolji način. Počevši od identificiranja “tipova plodnosti”, oni pokrivaju sve od prepoznavanja uzroka problema s plodnošću do odabira životnih stilova koji povećavaju plodnost. I isprobavanja iznenađujućih strategija kao što je uzimanje lijekova protiv kašlja, smanjivanje doza lijekova za plodnost ili akupunktura uz IVF.

POVEZANO: Odlične knjige za odgoj sretne i zdrave djece