Kutak za tate Mame Savjeti i njega

Potpuni vodič za razgovor s dadiljom

razgovor s dadiljom

Dobra procjena i pripremljen razgovor s dadiljom ključan je kada tražite nekoga u koga imate povjerenja da će se brinuti o vašoj djeci. I ako sve bude u redu, postati važan dio vašeg života i vašeg doma.

Prije nego što se upustite u razgovor s dadiljom, razgovarajte sa svojim partnerom kako biste dali prioritet onome što vam je uistinu važno kod dadilje. Primjerice je li vam bitno da je obučena za pružanje prve pomoći? Tražite li nekoga tko će provoditi puno vremena igrajući se vani? Hoće li morati voziti autom vašu djecu ili će ići javnim prijevozom? POVEZANO: Savjeti za lakše podnošenje rastanaka kod djece

Pripremite pojedinosti o poslu prije nego započnete proces zapošljavanja. Dajte detaljan opis posla za pregled i pitajte kandidata ima li nedoumica ili pitanja u vezi s tim ili bilo kojim drugim problemom. Nakon što su vaša očekivanja jasna, spremni ste zaroniti i pronaći ono što najbolje odgovara.

Ako ste suzili svoj popis kandidata na nekolicinu kandidata koji izgledaju obećavajuće, sljedeći korak je dogovoriti intervjue i bolje ih upoznati. Zato i donosimo vodič za navigaciju postupkom da ide što glatkije i sigurnije. POVEZANO: Svekar i svekrva: Kako izgraditi dobar odnos?

Telefonom ili osobno?


Ako provjeravate više ljudi, možete s njima razgovarati telefonom kako biste suzili izbor na nekoliko najboljih kandidata. Telefonski razgovor izvrstan je za osiguravanje da ste na istoj stranici s plaćom, rasporedom, te drugom važnom logistikom. Vašeg kandidata pitajte ima li alergije kojima biste se možda trebali prilagoditi? I bi li mu bilo ugodno s vašim ljubimcima ako ih imate. Navedite sve druge zahtjeve koje imate, poput preporuka ili obuke.

Kada ste suzili izbor na dvije do tri dadilje pozovite ih u svoj dom. Neka vaša djeca budu tamo (i budna!), tako da možete vidjeti kako komuniciraju. Bitno je da se vi i vaša djeca osjećate ugodno s novom budućom dadiljom.

Potaknite svoju potencijalnu dadilju da vam postavi sva pitanja i iskreno odgovori na njih. Možda ste vi taj koji službeno vodi intervju, ali komunikacija je dvosmjerna ulica.

Razmislite i o neverbalnoj komunikaciji. Je li ova osoba profesionalna? Čine li se ljubazna? Želite li ih redovito imati u svom domu? Čimbenici poput govora tijela mogu vam pomoći da shvatite njihovu osobnost.

Vodič za razgovor s dadiljom

razgovor s dadiljom
Pitanja o stručnosti

Zašto ste se uključili u brigu o djeci?

Koliko dugo se bavite ovim poslom? Što kod toga volite, a što smatrate izazovom?

Imate li (i ako da) dodatnu obuku ili obrazovanje za brigu o djeci?

Imate li obuku o prvoj pomoći za bebe?

Detalji

Imate li pitanja o opisu posla?

Imate li vozačku dozvolu? Hoće li vam funkcionirati putovanje na posao? Koliko vam dugo treba do nas?

Biste li bili zainteresirani povremeno uzeti dodatne sate? Postoje li dodatne odgovornosti za njegu koje imate izvan ovog posla, a koje bi nam bile od pomoći?

Koje biste kućne poslove smatrali dijelom dužnosti brige o djeci?

Nadate li se dugoročnoj poziciji?

Jeste li spremni raditi na (i navedete specifičnu potrebu koje vaše dijete ima ako ima kao npr. prehrambeno ograničenje)?

Što tražite od obitelji/poslodavca?

Tip osobnosti

Koje aktivnosti bi radili s djetetom u dobi našeg djeteta?

Koji je vaš stil discipline? Koja je uloga dadilje u disciplini?

Što djeca najviše vole kod vas?

Koje je bilo najizazovnije iskustvo koje ste doživjeli s djetetom o kojem ste se brinuli i kako ste to podnijeli?

Koje je bilo najizazovnije iskustvo koje ste imali s prethodnim poslodavcem i je li se to riješilo?

Što smatrate svojom najvažnijom obvezom kao dadilje?

Kako biste postupili u hitnim slučajevima?

Kako se nosite s bebinim plačem, cviljenjem malog djeteta, starijim djetetom koje odbija slijediti upute, svađom braće i sestara ili drugim teškim djetetovim situacijama?

Kako tješite djecu?

Za kraj

Koje vam je još radno ili životno iskustvo pomoglo kao dadilji?
Što volite raditi u slobodno vrijeme?

Želimo Vam puno sreće u odabiru i zdrav i kvalitetan odnos sa vašom novom dadilju! I naravno – da su vaša djeca sretna i sigurna!

POVEZANO: Potrebna vam je dadilja? Dajemo savjete o čemu treba razmisliti