0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Savjeti i njega Trudnice

Kreme za sunčanje protiv hiperpigmentacije u trudnoći

Kreme za sunčanje protiv hiperpigmentacije

U borbi protiv hiperpigmentacije tijekom izlaganja suncu, kreme za sunčanje protiv hiperpigmentacije postaju ključni saveznik u očuvanju zdrave i sjajne kože. Pojava tamnih mrlja na koži (hiperpigmentacija), često se javlja tijekom trudnoće i može biti uzrokovana hormonalnim promjenama koje se događaju u tijelu buduće majke.

Jedna od ključnih metoda za prevenciju i smanjenje hiperpigmentacije tijekom trudnoće je pravilna zaštita od sunca. Izlaganje sunčevim zrakama može pogoršati postojeću hiperpigmentaciju i uzrokovati dodatne tamne mrlje na koži. Kreme za sunčanje postaju važan alat u borbi protiv ovog problema, i to posebno one koje su formulirane kako bi se smanjila hiperpigmentacija. POVEZANO: Kako koristiti vitamin C s drugim sastojcima za najbolje rezultate?

Što razmotriti prilikom odabira krema za sunčanje protiv hiperpigmentacije?

Širok spektar zaštite: Osigurajte da krema za sunčanje pruža zaštitu od obje vrste ultraljubičastog zračenja – UVA i UVB zraka. UVA zrake povezane su s hiperpigmentacijom, pa je važno odabrati proizvod koji štiti od ovog tipa zračenja.

Fizikalni filteri: Krema za sunčanje koja koristi fizikalne filtere poput cinkovog oksida i titanijevog dioksida može biti sigurniji izbor tijekom trudnoće. Ti mineralni filteri djeluju stvarajući barijeru na površini kože i odbijajući UV zrake.

Sastav bez štetnih kemikalija: Izbjegavajte proizvode koji sadrže potencijalno štetne kemikalije poput parabena, oksibenzona i avobenzona. Trudnice trebaju biti posebno oprezne oko sastava kozmetičkih proizvoda kako bi zaštitile svoje zdravlje i zdravlje nerođenog djeteta. POVEZANO: ISTINA ILI MIT: Sve su kemikalije opasne za trudnice?

Hidratacija kože: Izaberite kremu za sunčanje koja pruža dodatnu hidrataciju koži. Trudnoća može izazvati suhoću kože, pa hidratantni sastojci mogu pomoći u očuvanju zdravlja kože.

Konzultacija s liječnikom: Prije nego što odaberete kremu za sunčanje protiv hiperpigmentacije, svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom ili dermatologom. Oni će vam pomoći odabrati najbolji proizvod za vaš tip kože i stanje tijekom trudnoće. POVEZANO: Kosa u trudnoći: Stvari koje možete očekivati

Zaštitite Vašu kožu: Pregled učinkovitih krema za sunčanje

Uz pravilnu zaštitu od sunca i upotrebu kreme za sunčanje protiv hiperpigmentacije, trudnice mogu smanjiti rizik od novih tamnih mrlja i zaštititi svoju kožu od štetnih učinaka UV zraka tijekom trudnoće. Redovita njega i zaštita od sunca održavaju kožu zdravom i sjajnom, što doprinosi općem osjećaju dobrobiti tijekom trudnoće.

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Pouzdana zaštita od sunca za lice za sve tipove kože koja sprječava hiperpigmentaciju uzrokovanu suncem. Učinkovito smanjuje tamne mrlje i sprječava njihovo ponovno formiranje. Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi visoku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS). Pigment Control fluid za sunčanje podržava vlastiti mehanizam obavljanja DNA kože. Link: https://www.eucerin.hr/njega/zastita-od-sunca/sun-fluid-pigment-control-spf-50

Ova odlična zaštita za sunce dolazi još i u kombinaciji s obojanim pigmentima za ujednačen ten kože. Pa tako možete kupiti Eucerin Pigment Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, svijetla nijansa i Eucerin Pigment Control tinted gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+, srednje tamna nijansa.

La Roche-Posay Anthelios Pigment Correct SPF50+

Ova krema za sunčanje štiti od fotostarenja koje uzrokuje svakodnevno izlaganje suncu i pruža visoku zaštitu od UVA i UVB zraka. Također sadrži Cell-Ox Shield tehnologiju koja pomaže u sprečavanju hiperpigmentacije. Također, lagana tekstura omogućuje jednostavno nanošenje. Ujednačava ten i ublažava pigmentaciju kože, dostupan je u dvije nijanse. Link: https://www.laroche-posay.com.hr/anthelios/anthelios-pigment-correct-spf50

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defense Sunscreen SPF 50

Ova krema za sunčanje ne samo da pruža visoku zaštitu od sunčevih zraka, već također sadrži sastojke koji pomažu u smanjenju hiperpigmentacije i poboljšavaju sjaj kože. Pogodna je za sve tipove kože, ali posebno i za masnu. Link: https://makeup.hr/product/683367/

Bioderma Photoderm M SPF 50+ Sunscreen

Ova krema pruža visoku zaštitu od sunčevih zraka i smanjuje rizik od nastanka novih hiperpigmentiranih mrlja. Sprječava ponovnu pojavu melazme i uklanja postojeće tamne mrlje zahvaljujući glabridinu. Pogodna je za osjetljivu kožu te ima matirajući učinak. Link: https://www.bioderma.com.hr/nasi-proizvodi/photoderm/m-spf-50-zlatna-nijansa

Prije nego što odaberete bilo koju od ovih krema, preporučuje se da se posavjetujete s dermatologom kako biste odabrali proizvod koji odgovara vašem tipu kože i stanju hiperpigmentacije.

Važno je napomenuti da osim korištenja kreme za sunčanje, trudnice bi trebale izbjegavati izlaganje suncu tijekom najtoplijih dijelova dana (obično od 10 do 16 sati) i uvijek nositi široki rub šešira, sunčane naočale i odjeću koja štiti kožu od izravnog sunčevog zračenja.

POVEZANO: Savjeti za trudnice: briga o sebi