0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna 25 do 40 tjedana Trudnice

Pripreme za vjenčanje u trudnoći.

Pripreme za vjenčanje u trudnoći mogu biti baš stresne s obzirom na to da ćete od sada, pa u idućih 9 mjeseci sve obavljati u dvoje. Vjenčanje i trudnoća dva su velika događaja u svačijem životu, tako da upravljanje obama u isto vrijeme može biti teško… Ali definitivno izvedivo, posebno uz malo pametne pripreme!

S obzirom na blaženo stanje u kojem se nalazite neke će stvari jednostavno morati biti drugačije i prilagođene novoj situaciji. Mnogo toga ovisit će o prirodi vaše trudnoće i stadiju u kojem se nalazite tijekom priprema i samog vjenčanja. Hrana koju možete jesti, piće koje možete piti, vrijeme koje možete provesti na nogama, haljina koju ćete nositi na vjenčanju…puno je nedoumica. Ali zato vam danas donosimo nekoliko savjeta kako biste sve ove pripreme riješili sa što manje stresa.

POVEZANO: TOP 10: Popularna hipsterska imena za djevojčice

Pripreme za vjenčanje u trudnoći bit će lakše ako…

vjenčanje u trudnoći

zatražite pomoć. Nemojte se bojati tražiti pomoć pri koordinaciji. Roditelji, braća, sestre i prijatelji vjerojatno će biti uključeni u planiranje vjenčanja s vama i vašim budućim supružnikom. Neka vam pomognu u odabiru shema, mjesta i dobavljača. Surađujte s bliskim ljudima i svakoga od njih zadužite da napravi određeni dio posla. Neka vaša sestra ode do cvjećarnice i prema vašim uputama odabere cvjetne dekoracije i buket. Vaš bi se brat ili prijatelj mogao posvetiti koordinaciji jela koja će se posluživati na vjenčanju. A vaša kuma odvest će vas na isprobavanje (i prilagodbu) vjenčanice i šminke.

POVEZANO: Jesu li e-cigarete sigurne za korištenje tijekom trudnoće?

si date malo prostora za manevar. Iako je sjajno sve isplanirati, stvari se uvijek mogu promijeniti, pogotovo ako ste trudni. Imajte rezervni plan – i još nekoliko ideja ako rezervni plan ne uspije. Neki aspekti možda neće ići prema očekivanjima, i to je u redu.

uzmete u obzir stručne savjete o odijevanju. Jedna od vaših većih briga mogla bi biti vaša vjenčanica. Kada je u pitanju kupnja, poslušajte savjete koje vam daju zaposlenici salona i krojačice. Surfajte net i društvene mreže i pogledajte iskustva onih koje su to već prošle.

pri ruci uvijek imate dodatne grickalice i vodu. Obavezno imajte dodatnu hranu i vodu u blizini tijekom svog velikog dana kako biste bili puni energije i zdravi. Ovo nije period kada se zaboravi jesti. Odredite vrijeme za nešto pojesti, bez obzira na to koliko ste zaposleni za vrijeme priprema.

medeni mjesec isplanirate misleći na bebu. Ako planirate otići na medeni mjesec ubrzo nakon vjenčanja, imajte na umu svoju sposobnost putovanja. Možda ćete htjeti isplanirati više lokalnu “stay-cation” verziju medenog mjeseca. Ili možda pričekati nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta. Ako se ipak odlučujete za putovanje, svakako prilagodite način putovanja svom stanju.

POVEZANO: Kako održati kvalitetan odnos s partnerom u postporođajnom razdoblju?