Bebe Savjeti i njega

Savjeti za pranje bebine odjeće

Pranje bebine odjeće

Pranje bebine odjeće možda vam se čini kao još jedan iznimno zahtjevan zadatak jer je bebina koža mnogo osjetljivija od vaše. Mnoge knjige o roditeljstvu i trudnoći savjetuju vam da prethodno operete odjeću svoje bebe prije nego što je uopće odjene. To je zato što su ti odjevni predmeti stajali u skladištu ili na policama prije nego su došli do vas i vašeg djeteta. POVEZANO: Njega osjetljive kože beba

Vrlo je izvjesno i da su tretirani kemikalijama tijekom procesa proizvodnje. Odjeća za bebe može lako pokupiti prašinu, prljavštinu i druge nadražujuće tvari između skladišta i vašeg doma. Kada prvi put perete dječju odjeću, koristite nježni deterdžent i perite prema uputama na naljepnici za održavanje odjeće.

Perilica i sušilica nevjerojatno su učinkovite za pranje dječje odjeće, bilo da se radi o strojevima koje posjedujete ili im jednostavno imate pristup. Osim tih uređaja, poželjet ćete pronaći nježan deterdžent formuliran za osjetljivu kožu. Potražite sredstvo bez mirisa, hipoalergena i bez boja. POVEZANO: Treba li koristiti omekšivač za dječju odjeću?

Ako radije ne biste koristili komercijalni proizvod za pranje bebine odjeće, natopite odjeću u otopini koja se sastoji od 50% octa i 50% vode.

Idealna temperatura za pranje bebine odjeće

Kada perete odjeću za novorođenčad, primamljivo je koristiti najvišu temperaturu koja piše na etiketi. Iako je ovo korisno ako je vaše dijete bilo bolesno ili je odjeća jako zaprljana, pokušajte prati odjeću na 30 stupnjeva za učinkovito čišćenje koje štedi okoliš – i vaš novčanik.

Ovdje je izuzetak pranje višekratnih platnenih pelena. Treba ih prati na niskoj temperaturi kako bi se uklonile mrlje, a zatim ponovno na najvišoj mogućoj temperaturi kako bi bili sigurni da su spremni za ponovnu upotrebu.

Što je s uklanjanjem tvrdokornih mrlja?

Tvrdokorne mrlje se događaju, pa kada pokušavate tretirati mrlju na bebinoj odjeći, potražite proizvod koji je formuliran za osjetljivu kožu i bez mirisa. Baš kao što ste učinili s deterdžentom. Slijedite upute za proizvod kada nanosite sredstvo za uklanjanje mrlja. Na primjer, vjerojatno će pisati da mrlju tretirate odmah.

Tvrdokornim mrljama može biti potrebno vrijeme da se sredstvo za čišćenje stvrdne. Nanesite ga na mrlju i ostavite da odstoji i učini svoju magiju barem nekoliko minuta prije pranja. Uklonite veći dio prljavštine, a zatim odmah namočite odjeću u hladnu vodu i deterdžent. Nove mrlje operite u ciklusu hladne vode.

Važno je ponoviti da biste trebali provjeriti uprljanu odjeću prije nego što je premjestite iz perilice u sušilicu. Ako mrlja i dalje postoji, tretirajte i operite još jednom.

POVEZANO: Kako zaustaviti proljev kod malog djeteta?