1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Let avionom s malim djetetom

Let avionom s djetetom

Let avionom s malim djetetom može biti izazovan, ali uz pravilnu pripremu i strategije, putovanje može biti ugodno iskustvo. Imajte na umu da ćete se možda suočiti s dugim redovima na sigurnosnim kontrolama i ograničenim prostorom u avionu. Razina frustracije može značajno porasti kada se čekanju pridruži nepredvidljivo ponašanje malenih putnika. Ponekad, mališani jednostavno ne posjeduju dovoljno strpljenja za čekanje na sigurnosnim točkama aerodroma ili za dugo sjedenje tijekom leta. Također, mogu se osjećati nelagodno ili nemirno tijekom turbulencija ili se suočiti s problemima zbog promjena u tlaku zraka.

No, postoji dobra strana putovanja avionom s djecom!

Moguće je uživati u bezbrižnom danu putovanja s vašim malim suputnikom uz adekvatnu pripremu i planiranje. Bilo da putujete rođacima ili se upućujete u čarobni svijet Disneyja, prikupili smo korisne savjete koji će vam pomoći da smanjite stres prilikom letenja s malom djecom.

Let avionom s malim djetetom bit će ugodniji uz ove preporuke

Kada putujete s malom djecom, razmislite o rezerviranju jutarnjih letova. Oni obično imaju manje kašnjenja pri polijetanju i slijetanju, te je na njima manje gužve. Osim toga, umorniji su putnici, uključujući i djecu, skloniji spavanju.

Iako putovanje u prvoj klasi može biti primamljivo zbog svojih luksuznih pogodnosti, također može stvoriti dodatan stres kada putujete s djecom. Putovanje u ekonomskoj klasi može vam pružiti veće razumijevanje i podršku od drugih putnika, što može biti korisno tijekom putovanja s obitelji.

Djeca obično bolje podnose situaciju kada znaju što mogu očekivati. Razmislite o gledanju edukativnih videozapisa o letenju s djetetom kako biste ih upoznali s procesom, od prijave do ponašanja u zrakoplovu.

Odjenite svoje dijete u udobnu odjeću u slojevima kako biste se prilagodili promjenama temperature. Preskočite cipele s vezicama kako biste ubrzali sigurnosne provjere na aerodromu. POVEZANO: Kvalitetna odjeća za dijete, savjeti pri odabiru

Ako putujete s djetetom mlađim od dvije godine koji leti besplatno, budite spremni na poseban razgovor s kabinskim osobljem o sigurnosti djeteta tijekom polijetanja i slijetanja.

Nabavite različite opcije zabave poput prijenosnih DVD uređaja, tableta, knjiga, materijala za crtanje i igara kako biste zadržali dijete zainteresiranim tijekom leta.

Djeca često osjećaju nelagodu u ušima tijekom polijetanja i slijetanja. Potaknite ih da zijevaju ili žvaču žvakaće gume kako bi ublažili tu nelagodnost. Također, slušalice s funkcijom smanjenja buke mogu biti spasonosne.

Razmotrite sjedalo pored prozora kako biste spriječili slučajne sudare i lak pristup vrućim napicima koje stjuardese raznose po avionu.

Održavajte čistim ruke svojeg djeteta i površine poput stolića za posluživanje koristeći dezinfekcijske maramice. Nemojte djecu puštati na toalet bose ili im dopuštati da se igraju na podu aviona.

Let avionom

Opustite se i uživajte u letu 🙂

Iako let avionom s malim djetetom može izgledati kao izazov, uz pripremu, strpljenje i prave strategije, to može postati izvanredno iskustvo za cijelu obitelj. Sjećanja na prvi let vašeg djeteta, bez obzira na sve sitnice koje se mogu dogoditi, mogu biti neprocjenjiva. Ovo je način da im omogućite istraživanje svijeta i učenje o različitim kulturama i destinacijama. Ne zaboravite, uz navedene savjete i podršku kabinskog osoblja, vaše putovanje može biti mnogo ugodnije nego što očekujete. Nemojte se obeshrabriti, krenite na put s vašim malim istraživačima i stvorite nezaboravne zajedničke trenutke u avionu! POVEZANO: Savjeti kako se pakirati za putovanje kada imate djecu