Bebe Savjeti i njega

Hranjenje na bočicu: Trikovi i savjeti

Hranjenje na bočicu

Hranjenje na bočicu je metoda prehrane za bebe s kojom su upoznati svi roditelji. Međutim, danas donosimo korisne savjete. Ovi bi vam savjeti trebali pomoći da još lakše hranite svoje dijete pomoću bočice. Ako planirate hraniti bebu iz bočice majčinim mlijekom ili mliječnom formulom, ovi savjeti će vam pomoći pri hranjenju vaše bebe i osigurati njenu sigurnost i zdravlje.

Ako odlučite koristiti mliječnu formulu, svojoj biste bebi uvijek trebali dati prvu formulu za dojenčad (prvo mlijeko). Možete je koristiti tijekom prve godine. Vašu bebu možete hraniti majčinim mlijekom ili mliječnom formulom iz bočice. Ako odlučite hraniti svoju bebu iz bočice, bit će potrebno vrijeme da nauči kako se to radi.

Priprema i održavanje bočice

Za pripremu hranjenja iz bočice trebat ćete nekoliko boca, duda i četkicu za boce. Trebat će vam i oprema za sterilizaciju, poput sterilizatora hladnom vodom, mikrovalne pećnice ili parnog sterilizatora. Jednostavne boce koje su lako perive i steriliziraju se vjerojatno su najbolji izbor.

Obavezno sterilizirajte boce i dude sve dok vaša beba ne napuni najmanje 12 mjeseci. Prije nego što dodirnete sterilizirane boce i dude, temeljito operite ruke. POVEZANO: Sterilizacija dječjih bočica prokuhavanjem

Ako koristite mliječnu formulu, pažljivo slijedite upute na ambalaži prilikom pripreme obroka. Održavanje čistoće opreme za hranjenje na bočicu vrlo je važno kako biste spriječili da bakterije uđu u mlijeko ili mliječnu formulu koju dajete bebi. To uključuje boce i dude, poklopce, te sve ventile ili membrane koje su dio boce.

Hranjenje na bočicu

Nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći u hranjenju bebe na bočicu:

Odaberite vrijeme kada je vaša beba smirena, ne previše gladna ili sita.

Započnite tako da svojoj bebi ponudite male količine majčinog mlijeka ili mliječne formule u bočici. Možete ponuditi više ako vaša beba pokazuje da je gladna. S vremenom ćete shvatiti kolika količina hrane joj je potrebna da se najede.

Ako dojite, postoji mogućnost da će vaše dijete bočicu radije primiti od nekog drugog. Ovo je idealna prilika da uključite partnera u hranjenje bebe.

Kako hraniti iz bočice?

Postavite bočicu pod kutom, a ne uspravno, tako da mlijeko izlazi samo kad vaša beba sisa.

Dopustite svojoj bebi da povremeno prekine pijenje kada to želi.

Promatrajte svoju bebu kako biste vidjeli je li sita. Ako jest, odmaknite bočicu čak i ako nije potpuno prazna. POVEZANO: Hrana koja sadrži probiotike koju mogu jesti bebe

Važno je zapamtiti!

Bebu hranite isključivo majčinim mlijekom ili mliječnom formulom u bočici.

Neka vam beba uvijek bude blizu za vrijeme hranjenja.

Nemojte nasloniti ili ostaviti bočicu u ustima svoje bebe. To može povećati rizik od gušenja, upala uha i propadanja zuba. Vaša beba također može pojesti više nego što joj je potrebno.

Nikada ne stavljajte svoju bebu u krevet s bočicom. Mlijeko se može zadržati oko bebinih zubi što će uzrokovati njihovo propadanje.

Nemojte prisiljavati svoju bebu da dovrši bočicu ako pokazuje znakove sitosti, jer to može dovesti do prejedanja.

Hranjenje na bočicu predstavlja važnu metodu prehrane za mnoge bebe i novorođenčad. Kako bi se osigurala pravilna prehrana i siguran proces hranjenja, ključno je slijediti preporuke i smjernice za pripremu i hranjenje bočicom. Važno je naglasiti da se tijekom ovog procesa treba pridržavati higijenskih standarda kako bi se spriječila kontaminacija i očuvala dobrobit djeteta. POVEZANO: Električna izdajalica i hranjenje bebe