0 do 12 tjedana 12 do 24 tjedna Trudnice

Kada objaviti trudnoću?

objaviti trudnoću

Mnoge buduće mame odlučuju pričekati objaviti trudnoću, pa čak i svom najbližem krugu, budući da je rizik od pobačaja visok tijekom prvog tromjesečja. Iz te perspektive najbolje vrijeme za objavu trudnoće obitelji i prijateljima je 12. tjedan.

Možete odlučiti podijeliti vijest s bliskom obitelji i prijateljima prije nego sa svima ostalima ili je svima odjednom. Ali uzmite u obzir činjenicu da ako bi zaista i imali spontani pobačaj, a niste nikome rekli da očekujete, možete otkriti da vam nedostaje dobar sustav podrške da podijelite svoju tugu. Zato mnogi parovi rano odluče reći nekoliko osoba od povjerenja, kako bi se imali na koga osloniti ako stvari ne ispadnu kako su planirali. POVEZANO: Što reći nekome tko je imao spontani pobačaj?

Ako se i dalje pitate kada objaviti trudnoću učinite to kad god to smatrate ispravnim.

Kako objaviti trudnoću

Prije nego što pošaljete poruku svojoj najboljoj prijateljici ili osvanete sa vijestima na Instagramu, razmislite o nekim detaljima i o odgovarajućem slijedu i prirodi najava trudnoće kao što su:

Nemojte čekati da kažete svom partneru. Velike su šanse da ste to saznali zajedno, ali ako niste, trebate obavijestiti svog partnera što prije.

Prvo recite ljudima koji su vam najbliži. Ako vaša buduća baka ili djed vide na Facebooku objavu prije nego što ste im telefonirali, osjećat će se podcijenjenima. Ne bi trebali saznati s masama i ne bi trebali očekivati ​​ništa manje od telefonskog poziva. POVEZANO: Briga o unuku tijekom rastave ili razvoda roditelja

Nemojte reći ako niste spremni reći. Kad poznanici primijete da niste pijuckali vino, pokušat će izvući informaciju iz vas. Ali nemojte se osjećati pod pritiskom da otkrijete ako niste spremni. Ako ne želite lagati, samo recite osobi koja je postavila pitanje: “Nemojmo donositi prebrzi zaključak.”

Predlažemo da se suzdržite od dijeljenja informacija kolegama s posla dok ne obavijestite svog šefa. Nakon toga slobodno recite bližim kolegama s posla, a za ostalo će se pobrinuti dobra stara usmena predaja. Primanje vijesti putem loze bili su društveni mediji prije društvenih medija i potpuno je prikladno za vaš vanjski krug.

POVEZANO: Dijeljenje objave trudnoće na društvenim medijima: Za i protiv