1. godina 2. godina 3. godina Djeca

Igre za razvoj motoričkih sposobnosti kod djece

Igre za razvoj motoričkih sposobnosti koje ćete moći igrati zajedno sa svojim djetetom izvrstan su način za poticanje njegovih sposobnosti. Mala djeca mogu razviti svoje motoričke sposobnosti kroz niz zabavnih aktivnosti.

Aktivna igra koja koristi mišiće nogu, ruku i trupa važna je za zdravlje i fizički razvoj vašeg predškolskog djeteta. Naučiti koristiti snagu svojih mišića za trčanje, skakanje, bacanje, hvatanje i šutiranje ključno je za rast njihovih tijela i mozga. Osim toga, vrlo je zabavno i za vas!

Djeca trebaju razviti svoje motoričke sposobnosti kako bi bila samostalna, i znala se igrati, sudjelovati u aktivnostima i naučiti pisati. Kako rastu i razvijaju se, djeca napreduju kroz motoričke prekretnice. Poput učenja samostalnog hranjenja, oblačenja ili sastavljanja slagalice od 24 dijela. To je ključno za njihovu neovisnost i njihovu sposobnost da se nose s akademskim zahtjevima tijekom godina školovanja koje dolaze. POVEZANO: Igra i prijateljstvo: Razvoj kroz rano djetinjstvo

Neke igre za razvoj motoričkih sposobnosti koje možete igrati sa svojim djetetom

Igre za razvoj motoričkih sposobnosti

Gradnja i navigacija: Napravite staze s preprekama s namještajem, jastucima, kutijama i dekama.

Ples: Djeca mogu slobodno plesati ili pratiti pjesmice koje spominju dijelove tijela kao ruke, noge, glava. Na ovaj način mogu se kretati, ali i učiti o svom tijelu.

Skakanje: Postavite mete sa samoljepljivom trakom ili kartonom kako bi skakanje s mjesta na mjesto na podu bilo zabavnije.

Umjetničke aktivnosti: Crtanje i bojanje potiču motoričke sposobnosti i kreativnost. POVEZANO: IKEA igračke za djecu: Serija “MALA” za oslobađanje malih umjetnika!

Igranje pretvaranja: Djeca jačaju motoričke vještine kada koriste svoja tijela da postanu gegajuće patke, roboti s ukočenim nogama, konji u galopu, leteći avioni ili što god mogu zamisliti. POVEZANO: Igre maskiranja za djecu: Zabavite se zajedno!

Vučenje i guranje: Igra s kolicima, velikim kamionima, kolicima za lutke ili kolicima za kupovinu pomaže u razvoju snage i koordinacije gornjeg dijela tijela.

Plivanje: Većina djece voli vodene igre svih vrsta, od plivanja do igranja s prskalicama za vodu. POVEZANO: Igre s vodom za mlađu djecu (u kojima uživaju i starija)

Igra na igralištu: Igrališta nude prilike za jačanje nogu na ljuljački, spuštanje niz tobogan, penjanje po ljestvama i slobodno trčanje, često s prijateljima.

Hodanje/trčanje: Prošećite susjedstvom ili parkom. Za raznolikost dodajte trčanje, preskakanje užeta, skakanje na mjestu ili čak glazbene instrumente kako biste formirali paradu. Dok hodate, pričajte priče, tražite boje, brojite ili se igrajte.

Bacanje i hvatanje: Osigurajte velike, lagane, mekane lopte za bacanje, hvatanje, šutiranje i kotrljanje.

Sve su ovo aktivnosti koje će se vašem djetetu svidjeti i biti mu zabavne. Tijekom njih će se kretati i učiti, a da toga vjerojatno neće biti niti svjesno. Na kraju dana bit će umorno, ali sretno jer mu je dan bio ispunjen zabavnim aktivnostima. Vi ćete biti zadovoljni jer ćete znati da ste dijete potaknuli da cijeni zdrav način zabave i igre što će mu biti itekako bitno za budućnost.

POVEZANO: Što očekivati ​​od dječje igre između prve i treće godine